Alagrupivastased teada, ent mehed jäid kodumängudeta

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti ja Makedoonia kohtumine Euroopa liigas.
Eesti ja Makedoonia kohtumine Euroopa liigas. Foto: Mailiis Ollino

Oktoobris Euroopa meistrivõistluste finaalturniiril 11. koha saanud Eesti meeste võrkpallikoondis sai  teada vastased 2017. aasta valiktsükliks. Loosimine tõi rahvusmeeskonna vastasteks Tšehhi, Makedoonia ja Rumeenia.

F-alagrupis on kõrgeim asetus Tšehhil, kes lõppenud EMil alagrupist edasi ei pääsenud ja sai 13. koha. Alla jäädi Saksamaale, Bulgaariale ja Hollandile. Eesti jõudis mäletatavasti kaheksandikfinaali, kus jäädi 2:3 alla Serbiale, alagrupis alistati Horvaatia 3:0, Itaaliale kaotati 0:3, Prantsusmaale 1:3. Makedoonia ja Rumeenia Euroopa 16 parema sekka ei mahtunud.

Tšehhi on kolmekordne EM-kuld, ent viimastel aastatel pole nad nii säravalt mänginud: 2013. aastal jäädi EMil viimaseks ehk 16., 2011. aastal kuuluti Eestiga samasse alagruppi. Omavahelise mängu võitis alagrupis Tšehhi 3:0, play-off’is kaotasid tšehhid Poolale 1:3, Eesti jäi 0:3 alla Bulgaariale. Toona oli Eesti 12., Tšehhi 10.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles