Soov näha lapsi kasvamas sundis Aigar Leokit lõpetama

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aigar Leok
Aigar Leok Foto: Rauno Kais

Motosport on kuulunud Aigar Leoki ellu terve elu. Leokite motodünastiasse sündinuna oli isa juhendamisel viieselt võrri selga istumine loomulik – ja nii kõik järgmised 25 aastat. Kuniks pühapäeval teatas augustis 30. sünnipäeva tähistanud mees tipptasemel võistlemisest loobumisest. «See ei olnud lihtne otsus, olen ju kogu elu seda asja teinud… aga otsus tuli vastu võtta ja nüüd on juba endal hinges hea kerge tunne,» tunnistas ta.

Esmalt motokrossis MM-sarjas kihutanud, ent neli suve tagasi olude sunnil endurosse siirdunud ja seal kaks MM-medalit võitnud mees tunnistab, et karjäärile tagasi vaadates ei jää tema hinges miski kripeldama. «Tean, et andsin endast igas olukorras parima ning tagasi vaadates ei saa ma ütelda, et tegin midagi valesti. Leian, et mul oli korralik karjäär.»

Tipptasemel lõpetamise põhjused olid Leoki sõnul proosalised: rahanappus ja soov olla rohkem koos perega. «Lapsed kasvavad, tahaks kasvada koos nendega ja näha nende arengut,» sõnas nelja-aastase poja ja poolteiseaastase tütre isa. «Poeg on seni kasvanud nii, et ma pole seda õieti näinudki. Ma ei ütleks, et me pole seepärast lähedased, oleme ikka, aga ma tahaksin rohkem selle kõige juures olla.»

Leoki sõnul on väikemees teinud juba võrri seljas ka mõned ringid, kuid seda, kas temast võiks isa ja kogu suguvõsa eeskujul motomees sirguda, ei hakanud ta ennustama. «Enne, kui ta saab kümneseks, pole nagunii võimalik midagi ütelda, selle ajani on kõik mäng. Siis tuleb aga vaadata, kas tal on lootust kuhugi jõuda või mitte.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles