Seitsmekordne Inglismaa meister on alustanud hooaega ajalooliselt kehvasti

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aston Villa löödud mängijad Leandro Bacuna (vasakul) ja Alan Hutton.
Aston Villa löödud mängijad Leandro Bacuna (vasakul) ja Alan Hutton. Foto: SCANPIX

Seitsmekordne Inglismaa jalgpallimeister Aston Villa kaotas käimasoleva hooaja 11. mänguvooru viimases kohtumises 1:3 Tottenham Hotspurile ja on liigatabelis jätkuvalt viimasel real. Tegemist on 141-aastase ajalooga klubi kõigi aegade kehvima hooaja algusega.

Eile hilisõhtul peetud kohtumises viis Moussa Dembele juba 3. minutil koduväljakul mänginud Spursi juhtima ning avapoolaja lisaminutitel kasvatas 19-aastane Dele Alli edu kaheväravaliseks. Kümmekond minutit enne kohtumise lõppu tõi Villa vahetusmehe Jordan Ayew tabamus mängu taas pinge, kuid kolmandal lisaminutil realiseeris Spursi kiire vasturünnaku järel ilusa söödukombinatsiooni väravaks Harry Kane, vormistades lõppseisu 3:1.

Villa on 11 mängust võitnud vaid ühe ja mänginud viiki samuti ühe, ülejäänud üheksa kohtumist aga kaotanud, seejuures on lüüa saadud seitsmes viimases mängus. Nii kehvasti pole 28. järjestikust hooaega kõrgliigas mängiv klubi varem ühtegi aastat alustanud.

Pärast eelmist kaotust vallandati 28 mängu ametis olnud peatreener Tim Sherwood ja tema asendajaks sai 49-aastane prantslane Remi Garde. Eile Inglismaale jõudnud Garde seekord siiski veel meeskonda ei juhendanud, jättes selle töö abitreenerile Kevin MacDonaldile. Garde, kelle senine peatreeneritöö kogemus piirdub kolme aastaga Lyoni eesotsas, teeb treeneridebüüdi nädalavahetusel, kui Villa vastaseks on tabeliliider Manchester City.

Villa on läbi ajaloo võidetud karikate arvestuses Inglismaa paremuselt viies jalgpalliklubi. Lisaks seitsmele meistritiitlile, millest viimane tuli 1981. aastal, on võidetud seitsmel korral ka Inglismaa karikas ja viiel korral liigakarikas. Ühtlasi on Villa üks viiest Inglismaa klubist, mis on võitnud Meistrite liiga või selle eelkäija Euroopa Meistrite Karika, kui 1982. aastal alistati finaalis 1:0 Müncheni Bayern.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles