Saksamaa MM samuti tule all: jalgpalliliidus korraldati läbiotsimine

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa jalgpalliliit.
Saksamaa jalgpalliliit. Foto: SCANPIX

Politsei otsis täna hommikul läbi Saksamaa Jalgpalli Liidu (DFB) ruumid. BBC teatel on selle põhjuseks segadus 2006. aasta jalgpalli MMi korraldusõiguse saamise ümber.

Samuti otsiti läbi alaiidu presidendi Wolfgang Niersbachi ja tema eelkäija Theo Zwanzigeri, lisaks ka alaliidu endise peasekretäri Horst Schmidti kodud. Läbiotsimised järgnesid oktoobris väljaandes Der Spiegel avaldatud väidetele, nagu oleks sakslased pannud kokku salajase 6,7 miljoni euro suuruse fondi, mille abil tagati 2006. aasta MMi korraldamiseks vajalike häälte saamine.

DFB on Der Spiegeli artiklis esitatud väited ümber lükanud. Sama tegi Niersbach, kelle väitel fond küll eksisteeris, kuid selle eesmärk oli tagada FIFA poolt suurem rahastamine. Zwanziger süüdistas seevastu oma järeltulijat Der Spiegeli veergudel valetamises.

Eelmisel nädalal tunnistas 2006. aasta MMi korralduskomitee esimes Franz Beckenbauer, et tegi rahaasju ajades vea, kuid lükkas kategooriliselt tagasi süüdistused altkäemaksu andmises. Ka tema väitel oli fondi eesmärk kõigest FIFAlt raha saamine. Der Spiegeli väitel laenas fondi asutamiseks DFB-le raha Adidase endine esimees Robert Louis-Dreyfus, kes on tänaseks siit ilmast lahkunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles