Kohus arutab uuesti, kas Pistorius tappis elukaaslase tahtlikult või mitte

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oscar Pistorius
Oscar Pistorius Foto: SCANPIX

Lõuna-Aafrika Vabariigi kohus alustas täna arutelu prokuröride apellatsioonikaebuse üle, milles nõutakse endise paraolümpialase Oscar Pistoriuse süüdimõistmist tahtlikus, mitte ettekavatsemata tapmises.

2013. aasta 14. veebruaril lasi Pistorius oma kodus maha elukaaslase Reeva Steenkampi. Naine viibis lukustatud tualettruumis ning Pistorius tulistas teda läbi ukse. Mees ise väidab tänase päevani, et arvas, et tualetis viibis murdvaras.

Mullu oktoobris mõistetigi mees süüdi ettekavatsemata tapmises. Viieaastasest vanglakaristusest kandis endine spordikuulsus ära 12 kuud ning nüüd kannab ta karistust oma onu mõisas, kus on koduarestis.

Prokurörid selgitavad, et inimene, kes tulistab neli lasku läbi vannitoa ukse, kavatseb teisel pool ust olevat inimest tappa. Nende sõnul pole oluline, kas Pistorius arvas, et ukse taga on murdvaras või Steenkamp.

Tänasest kohtuistungist tehakse Lõuna-Aafrika Vabriigi telvisioonis otseülekanne.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles