Leverkuseni väravavaht: Enke surm pole midagi muutnud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastaid depressiooniga võidelnud Robert Enke võttis endalt eelmise aasta 10. novembril elu.
Aastaid depressiooniga võidelnud Robert Enke võttis endalt eelmise aasta 10. novembril elu. Foto: SCANPIX

Saksamaa jalgpallikoondise ja Leverkuseni Bayeri väravavaht Rene Adler kritiseeris Saksamaa jalgpalliliitu, et isegi pärast Robert Enke enesetappu ei pööra alaliit professionaalsete jalgpallurite vaimsele tervisele piisavalt tähelepanu.

Mäletatavasti tegi depressiooni küüsis vaevelnud Saksamaa koondise väravavaht Enke mullu 10. novembril 32-aastasena enesetapu, viskudes rongi ette.

«Pärast Robert Enke traagilist surma on palju lubatud, aga muutunud pole midagi,» rääkis Adler ran.de-le. «Fännide silmis on nõrkus jalgpallurite puhul lubamatu omadus. Mängija, kes on ühel päeval messias staatuses, võib juba kolm päeva hiljem olla kõikide fännide vihavaenlane. Selles osas on kõik vaid must ja valge, midagi vahepealset pole olemas.»

Nimelt tunnistas Enke lesk Teresa päev pärast mehe enesetappu, et tema abikaasa oli juba aastaid depressiooniga võidelnud ning lõpuks sai see temast võitu. «Püüdsin teda toetada, ütlesin, et jalgpall pole ainus asi. Ütlesin, et see pole lootusetu seis, elus on veel nii palju ilusaid asju,» rääkis Teresa Enke mullu pressikonverentsil.

Enke viimaseks jäänud koduklubi Hannover 96 fännid plaanivad kolmapäeval Enke surma-aastapäeval korraldada tema mälestuseks jalutuskäigu kesklinnast klubi staadionile. Saksamaa jalgpallikoondise peatreener Joachim Löw ja Saksamaa jalgpalliliidu president Theo Zwanziger viivad kolmapäeval Enke hauale pärja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles