Eestlane valiti Rahvusvahelise Veemoto Liidu juhtkonda

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahur Joala.
Vahur Joala. Foto: Eesti Veemoto Liit

Eesti Veemoto Liidu president Vahur Joala valiti Rahvusvahelise Veemoto Liidu (UIM) juhatuse liikmeks.

Rahvusvaheline Veemoto Liit ehk UIM on ülemaailmne Rahvusvahelise Olümpiakomitee poolt tunnustatud veemotospordi katuseorganisatsioon. Monacos toimunud 88. üldassambleel valiti nelja-aastaseks perioodiks juhatuse liikmeid ja presidenti.

Eesti suuruse väikeriigi esindaja valimine juhatusse on väga suur asi ja näitab, et komisjonides ning töörühmades on Joala poolt tehtud töö leidnud tunnustuse enamuse UIMi liikmesriikide poolt, teatab Eesti Veemoto Liit pressiteates. Uuesti neljaks aastaks ametisse valitud UIMi president Raffaele Chiulli sõnul on suurtel riikidel meilt õppida koostööd naaberriikidega.

Suurriikide USA, Ungari ja Uus-Meremaa esindajad tõid esile Eesti häid tulemusi töös noortega ja meie kui väikeriigi edukust UIMi tiitlivõistlustel. Hooajal 2015 võitsid Eesti Veemoto Liidu sportlased tiitlivõistlustelt kokku 17 medalit, neist neli maailmameistritiitlit ja neli Euroopa meistritiitlit. Alates aastast 2000 on võidetud UIMi tiitlivõistlustelt kokku 139 medalit.

Vahur Joala on olnud Eesti Veemoto Liidu juhatuse liige aastast 2007, asepresident aastatel 2010–2011, president alates aastast 2011. Rahvusvahelise Veemoto Liidu UIM erinevates komisjonides ja töörühmades on töötanud aastast 2007.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles