Endine jalgrattur: hoidsin EPOt oma kodus külmkapis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bjarne Riis
Bjarne Riis Foto: SCANPIX

1996. aastal Prantsusmaa velotuuri võitnud, ent hiljem dopingutarvitamist tunnistanud ja võidust ilma jäänud taanlane Bjarne Riis andis välja raamatu, kus kõik südamelt ära räägib.

Riis kirjutab raamatus, et kui kuulis 1998. aasta Tour de France’i ajal, et ka tema tööandja Deutsche Telekomi ratturite toad otsitakse läbi, valas ta kõik oma dopinguained vetsupotist alla, vahendab SuperSport.

«Mul polnud valikut, pidin enda valduses olevatest keelatud ainetest vabanema,» kirjutab Riis. «Kogusin paari minutiga kogu oma EPO kokku ja lasin selle vetsupotist alla.»

Praegu Saxo Banki meeskonna bossina tegutsev Riis avaldas ka, et tal kulus dopingu peale umbes miljon Taani krooni ehk üle kahe miljoni Eesti krooni. «Dopinguained läksid mulle maksma umbes pool miljonit kuni miljon Taani krooni,» sõnas ta.

Riis lisas, et keelatud ained muutusid tema kodus üsna tavaliseks nähtuseks ning seetõttu hoiustas ta EPOt oma külmkapis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles