Põlva puurilukkude vaikne duo veab koondisevankrit

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eston Varusk (vasakul) ja Denis Lõokene.
Eston Varusk (vasakul) ja Denis Lõokene. Foto: Eesti käsipalliliit

KÄSIPALL. Eesti meeste käsipallikoondise väravat kaitsevad viimasel ajal suuresti Põlva Serviti mehed: kui rahvusmeeskonna esipuurilukuks on kogenud Eston Varusk, siis teise numbrina on hakanud end pildile mängima Denis Lõokene. Pealtnäha koondise kaks kõige rahulikumat meest on praegu mentor ja õpilane ning aastate pärast võib just Lõokene oma õpetaja esinumbri kohalt välja puksida.

31-aastane Varusk ning 23-aastane Lõokene on mõlemad vähese jutuga mehed ja sõnu suurt ei kuluta. Ühiseks nimetajaks on neil ka legendaarne Põlva treener Kalmer Musting, kelle juurde mõlemad mehed kunagi trenni läksid. Ka väravavahi positsioonile sattusid nad ühtemoodi: juhuse läbi. «Alguses mind loksutati sinna ja tänna, lõpuks pandi väravasse ja sinna ma jäin,» meenutas Varusk ning lisas, et nooremana ihkas tal hing ka väljakule.

«Kindlasti on (mõni positsioon, mida oleks tahtnud proovida – K. P.), aga see läheb pigem utoopia valdkonda. Ja ega enam ei ole midagi parandada – nüüd on nii, nagu on,» naeris Varusk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles