Kümmel ja Sellis rassivad mägedes ja õpivad pitsavalmistamise saladusi

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Kümmel
Peeter Kümmel Foto: Mihkel Maripuu

Sprindikoondise liikmetele Peeter Kümmelil ja Siim Sellisel on käsil treeninglaager Šveitsis, Davosi kuurortlinnas, mis on ühtlasi ka Euroopa alpide kõrgeimal asuv linn merepinnast (1600 m). Davos pakub suusatajatele lumiseid mäetippe, suusaradu kui ka päikeselisi maalilisi mägesid ja orge. 

Peeter Kümmeli sõnul valiti võistluseelseks treeninglaagrist just Davos, sest erinevalt Põhja-Euroopast on siin päev pikk ja sportlasele olulist energiaallikat valgust palju. Kiirustrennid ja adaptatsioon mäestikus on plaanipärased. Tervised korras ja huviga ootamas esimesi katsumusi suuskadel, et näha kus kuidas konkurendid liiguvad ja kuidas enda kiirus teiste sportlastega võrreldes on paranenud.

«Siin on hea kvaliteedi ja kiire libisemisega kunstlume rada. Samal ajal on kõik võimalused matkata, sõita suusarollereid ning sõita jalgrattaga. Elame tagasihoidlikus kuid väga hubases hotellikompleksis Solaria. Sööme kohaliku Itaalia koka Antonio köögis parimaid küpsetisi ja kõike seda väga taskukohase kokkuleppe alusel. Võib öelda et oleme saanud koos Siimuga juba omamoodi osaks Antonio peres ja tegemistes. Õhtul treeningvabal ajal plaaningi minna kööki tutvust tegema Itaalia pitsavalmistamise üksikasjadega kohaliku meistri käe all – saab kindlasti lõbus olema, ootan huviga,» tutvustas Kümmel kohalikke olusid.

Sprindikoondise esimene võistlus on 13 - 15. novembril Põhja - Soomes Olosel, kus osaletakse traditsioonilisel esimese lume võistlusel. Maailmakarikasarja avaetapp toimub 27. - 29. novembril Rukal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles