Käsipalli meistriliigas kohtuvad põnevuslahingus tabeli tipud

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HC Kehra käsipallurid.
HC Kehra käsipallurid. Foto: Erik Prozes

Eesti meeste käsipalli meistriliigas kohtuvad uues voorus Aruküla SK ja SK Tapa, Viljandi HC –ning HC Kehra/Horizon Pulp&Paper ja HC Viimsi/Tööriistamarket-Põlva Serviti. Mänguvaba on Audentes SK. Viljandi-Kehra ja Viimsi-Serviti vahelistest duellidest teeb otseülekande Postimees.ee. 

Vooru ennustatavas põnevusmängus lähevad vastamisi liigatabeli teine ja kolmas ehk Kehra ning Viljandi. Lühikese aja jooksul kohtutakse omavahel sealjuures kolmel korral, sest loosi tahtel ollakse vastakuti ka karikavõistluste veerandfinaalis.

Kuigi meistrivõistlused kulmineeruvad alles kevadel, karikasari aga juba detsembris, ei hakka viljandlased kavaldama. «Meeskonnad tunnevad üksteist läbi ja lõhki ning varjata pole midagi. Seega ei hakka me meistriliiga mänguks mingit eraldi taktikat välja nuputama,»“ tõdes Viljandi peatreener Marko Koks. «„Aga erinevalt karikamängudest on meistrivõistlustel praegu veel eksimisruumi.“»

Kehralaste juhendaja Indrek Lillsoo viitas eesootavale tihedale võistlusgraafikule. «„Järgmise nelja nädala jooksul oleme võistlustules kõigis neljas sarjas, kus osaleme,»“ rehkendas Lillsoo. «„Seetõttu peame toetuma laiale koosseisule, kuid Viljandi vastu ei kavatse me midagi teadlikult tagasi hoida vaatamata sellele, et lähme vastakuti ka karikavõistluste veerandfinaalis. Siiski on meie mõtted praegu rohkem karikal, kus mullu langesime konkurentsist samas staadiumis välja just viljandlaste käe läbi,» lisas Lillsoo.

Liigat juhtiv tiitlikaitsja Põlva Serviti kohtub omakorda Viimsiga, kelle peatreener Ain Pinnonen ootab rasket mängu seegi kord. «„Serviti on hoos ja neid on raske haavata,»“ tõdes Pinnonen. «„Tõsi, vahepeal oli koondisepaus, kuid MM-valiksarjas esindasid Eestit Põlva puurilukud Eston Varusk ja Denis Lõokene, kes on suurepärases vormis. Kui jääme nende vastu hätta, siis pole meil midagi head oodata. Oleme viimased mängud neile kaotanud, kuid üritame edasi, sest spordis juhtub ka üllatusi,» nentis Pinnonen.

Servitit ootab sel nädalal ees neli kohtumist, sest võistlustules ollakse veel ka karikasarjas ning Balti liigas. „«Meil on tihe graafik ja kuigi oleme Viimsist viimasel ajal üle olnud, ei tohi neid alahinnata,»“ hoiatas Serviti juhendaja Kalmer Musting hoolealuseid. „«Viimsil on sitke meeskond, kes suudab ennast vajalikul hetkel kokku võtta ning seetõttu peame nende vastu just psühholoogiliselt valmis olema. Nad on ettearvamatud ja võivad teinekord isegi pooliku koosseisuga olla ohtlikumad kui täisrivistuses,» lisas Serviti loots.

Vooru avamängus on omakorda juba homme vastakuti Aruküla ja Tapa. Aruküla peatreeneri Toivo Järve hinnangul on nad hetkel Tapast üle. «„Peaksime Tapat võitma, kuid seda tuleb väljakul tõestada,»“ ütles Järv. «„Traditsiooniliselt on edu eelduseks hea kaitsemäng.“»

Tapa juhendaja Elmu Koppelmann on jätkuvalt hädas erinevate probleemidega.« „Olukord on sama, mis enne koondisepausi ning peame seegi kord toetuma noortele,“» tõdes Koppelmann. «„Esimese ringi omavahelises mängus meil ei pidanud kaitse ja väravavahi töö jäi kesiseks. Just kaitse ongi üheks võtmeteguriks, et vastane ei saaks kiirrünnakuid.“»

Tabeliseis: Põlva Serviti 12 (7-st mängust), HC Kehra/Horizon Pulp&Paper 10 (6), Viljandi HC 10 (7), HC Viimsi/Tööriistamarket 8 (7), Aruküla SK 5 (7), Audentes SK 3 (7), SK Tapa 0 (7) punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles