Tunnustus: Kanepi valiti tenniseaasta tähtede sekka

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi
Kaia Kanepi Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline tenniseportaal World Tennis Magazine vaatas tagasi lõppenud hooajale ning valis naiste seast välja tänavuse aasta võitjad ja kaotajad.

Aasta võitjate sekka valiti ka Eesti esireket Kaia Kanepi. Väikeses kokkuvõttes kirjutatakse, et Kanepi võitis lõppenud hooajal kaks ITF turniiri ning ka oma karjääri esimese WTA turniiri. «Tugeva löögiga eestlanna jõudis nii Wimbledonis kui US Openil veerandfinaali ning jõudis tänu sellele edetabelis 61. kohalt 22. kohale. Ta sai sel aastal ka palju tähelepanuväärseid võite, alistades Samantha Stosuri, Jelena Jankovici, Flavia Pennetta ja Shahar Peeri. Kuigi ta pole veel naiste tennises väga suur nimi, on tal potentsiaali teha järgmisel aastal tõeline läbimurre,» kiidetakse Kanepit.

Kanepi võitis sel aastal 50 ja kaotas 19 kohtumist.

Aasta võitjate hulka valiti veel ka Wimbledonis ja US Openil finaali jõudnud venelanna Vera Zvonarjova (WTA 2.), US Openi ja aastalõputurniiri võitnud belglanna Kim Clijsters (WTA 3.), Prantsusmaa lahtistel finaali jõudnud austraallanna Samantha Stosur (WTA 6.), Prantsusmaa lahtised võitnud itaallanna Francesca Schiavone (WTA 7.), maailma esireketiks tõusnud Taani tennisist Caroline Wozniacki, vahepeal sügavas mõõnas olnud endine maailma esireket Ana Ivanovic, kes mängis aasta teisel poolel suurepärast tennist ja tõusis edetabelis 17. kohale ning 40-aastane jaapanlanna Kimiko Date-Krumm (WTA 46.), kes tippmängijatele kõvasti peavalu valmistas.

Portaal valis ka välja seitse naist, kel tänavuse hooajaga rahulolemiseks väga põhjust pole. Esimesena mainiti ära serblanna Jelena Jankovic (WTA 8.), kelle hooaja teine pool oli üsna nukker ja ta sai järjepanu üllatavaid kaotusi.

Ülejäänud tänavuse aasta kaotajad on portaali arvates venelanna Maria Šarapova (WTA 18.), kel ei õnnestunud hoolimata vigastuste vabast aastast edetabeli esikümnesse tagasi tõusta, karjääriga lõpparve teinud venelanna Jelena Dementjeva (WTA 9.), edetabelis kolmandalt kohalt 27. reale kukkunud venelanna Svetlana Kuznetsova, hooaega maailma teise reketina alustanud, ent vigastuse tõttu väga vähe mänginud ja tabelis 62. kohale kukkunud venelanna Dinara Safina, endine maailma esireket Serena Williams, kes vigastuse tõttu pärast Wimbledoni ühelgi turniiril ei osalenud ning viimasena noor ameeriklanna Melanie Oudin, kes tõusis mulluse US Openi ajal komeedina tennisetaevasse, ent tänavu millegagi silma paistma ei suutnud ja lõpetas hooaja edetabeli 65. kohaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles