Venemaa kergejõustikuliit hakkas näpuga näitama: ka teised kasutavad dopingut

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ARAFi president Vadim Zelitšenok.
ARAFi president Vadim Zelitšenok. Foto: SCANPIX

Rahvusvahelises spordimaailmas kütab endiselt kirgi Rahvusvahelise Antidopinguagentuuri (WADA) uurimiskomisjoni värske raport, kus süüdistatakse Venemaad dopinguproovide rikkumises. KOhalik kergejõustikuliit (ARAF) vastas nüüd omalt poole, et doping pole probleemiks ainult nende riigis, vaid ka mujal.

WADA avaldas eilses raportis, et Venemaal asuvas Moskva laboris hävitati 1417 dopinguproovi, et WADA ei saaks neid enam hiljem testida. Lisaks olevat Venema valitsus ja eriteenistuse väed järjepidevalt seganud dopingulaborite tööd. Tõsiste süüdistuste valguses nõuab WADA eluaegset karistust viiele Venemaa jooksjale ja neljale treenerile.

Venemaa kergejõustikuliit vastas täna omapoolse kommentaariga ning teatas rahvusvahelise spordiajakirjanduse liidu (AIPSi) vahendusel, et doping on probleemiks «nii Venemaal kui mujal maailmas», vihjates sellega, et praegune raport on vaid osaliselt tõene.

Teised Venemaa ametlikud esindajad on omakorda andnud mõista, et WADA süüdistustel pole alust. «Seni, kui pole korralikke tõendeid, on raske tõsiselt võtta neid süüdistusi, mis tunduvad olevat alusetud,» teatas AIPSi vahendusel Venemaa presidendi Vladimir Putini kõneisik Dmitri Peskov.

Venemaa spordiminister Vitali Mutko teatas samuti, et WADA väited pole tõesed, Venemaa Föderaalse Meditsiini- ja Bioloogiaagentuuri (FMBA) juht Vladimir Uiba omakorda ütles, et «see on absoluutselt politiilise motivatsiooniga avaldus, mis kuulub Venemaa vastu teostatavate sanktsioonide hulka.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles