PÖFFil näeb taas spordifilme

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikolai Novosjolov
Nikolai Novosjolov Foto: Tiit Mõtus

Põhja-Euroopa suurima filmifestivali, 19. Pimedate Ööde filmifestival (PÖFF), programmi rikastab taas Eesti Olümpiakomitee spordifilmide programm.

PÖFF põhiprogrammis linastub selle aastasel festivalil 7 spordifilmi, millele lisandub PÖFF Just Film programmist veel 4 sporditeemalist motiveerivat linateost.

Käesolev festival on PÖFFi ja EOKi jaoks kolmas järjestikune aasta, kus sporditeemad festivalil erilises fookuses on.

PÖFFi peakorraldaja Tiina Loki sõnul on sageli täissaalidele läinud sporditeemalised dokumentaal- ja mängufilmid näidanud, et eesti publik armastab sporti ning spordikangelasi. «Nagu sport ise, nii pakub ka selle jälgimine ekraanilt unustamatuid emotsioone. Lisaväärtuse antud filmidele annavad nendega kaasnevad vestlusringid oma ala tippude ja ekspertide poolt, kes toovad vaatajateni oma kogemuste põhjal spordi ilu ja valu täies spektris, suurtest kaotustest suurte võitudeni,» ütles ta.

Spordifilmide järgsetel aruteludel aitavad spordi tausta avada paljud oma valdkonna tipptegijad.

Filmi «Vehkleja» linastuse järel jagavad emotsioone ja räägivad vehklemisest kahekordne maailmameister Nikolai Novosjolov ja filmi peategelase Endel Nelise poeg Peeter Nelis.

Pärast poksiteemalise filmi «Kits» (poola k Koza) linastust räägivad poksimaailma reaalsusest Kaupo Arro (Eesti poksi noortekoondise peatreener) ja Jüri Butšakov (Kolme Maestro Karika poksiürituse pressiesindaja).

Ekstreemspordi olemust värvikalt esitleva filmi «Attention: A Life in Extremes» järel jagavad oma kogemusi ekstreemsetest sooritustest ja valdkonnast üldisemalt hobi korras vabasukeldumisega tegelenud Eesti Ujumisliidu ja Eesti Sulgpalliliidu president Karol Kovanen ja Paris Dakar jalgrattaretke läbinud jalgrattur Priit Salumäe.

Langevarjuhüpetest rääkiva filmi «Päiksepaiste Superman» (ingl Sunshine Superman) linastusel jagab pärast linastust oma mõtteid kogenud langevarjur, mitmete maailmarekordite püstitamisel osalenud Toomas Talts.

Ratsaspordist ja 800-aastase ajalooga ratsutamise võistlusest ja  erinevatest lugudest selle ümber ja sees rääkiva filmi Palio juures lahkavad ratsaspordi olemust ja väärtust Eesti Ratsaspordiliidu tegevjuht Siim Nõmmoja ja  Jaanus Mikk traaviliidust.

Matkamisest ja mägironimiseteemalise filmi Cerro Torre avavad alpinisimi ja matkamise võlu ja valu kogenud valdkonna eksperdid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles