Londaku ja Bärengrubi koduklubi sipleb raskustes

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pavel Londak
Pavel Londak Foto: SCANPIX

Eesti jalgpallikoondislaste Pavel Londaku ja Alo Bärengrubi koduklubi Bodö/Glimt lõpetas Norra esiliiga 6. kohaga, kuid meeskonda on tänavu seganud majandusraskused, mis on takistanud töötasude õigel ajal laekumist.



«Siiamaani oleme palgad kätte saanud, kuid viivitusega. Seda, mis saab järgmisel palgapäeval, veel ei tea. Detsembris saab selgeks, kas klubi läheb pankrotti või mitte,» avaldas klubiga veel kahe aasta pikkust lepingut omav Londak.

«Klubi on raskes seisus ja palkade kättesaamine on viibinud. Kuid üle kuu pole sellega venitatud, kuna muidu oleks mängijatel õigus meeskonnast lahkuda,» täpsustas Bärengrub.

Kuigi mõlemal Eesti koondislasel on Bodö/Glimtiga kehtiv leping, püsib tulevik veel ebaselge. Juhul kui mehed jätkavad samas klubis, on neid ootamas teine hooaeg järjest Norra esiliigas.

«Väga igav oli selles sarjas mängida. Tase on kõvasti nõrgem, kui kolm aastat tagasi siia tulles (kui Londak klubiga liitus, mängis Bodö samuti esiliigas, kuid 2008. ja 2009. aastal palliti kõrgliigas – toim),» rääkis Londak. «Norras pole vist enam nii palju raha ning tugevamad mehed on ära läinud. Tahaks ka ennast kõrgemal tasemel proovile panna ja agent tegeleb sellega.»

Klubihooaeg on Bodöl läbi, ent Londak kuulub ka Eesti koondise koosseisu, kes mängib 17. novembril Liechtensteiniga. Lisaks avaldas ta lootust esindada rahvusmeeskonda detsembris toimuvates sõpruskohtumistes.

Samal ajal on kaks nädalat tagasi Eestis songaoperatsioonil käinud Bärengrubi jaoks hooaeg läbi. «Arstid ütlesid, et taastumine võtab aega neli kuni kuus nädalat,» täpsustas keskkaitsja.

Kui Londak sai Bodö rivistuses lõppenud hooajal regulaarselt väljakule, siis Bärengrubi mänguaeg jäi kasinaks.

«Vasakpoolne keskkaitsja sai vahepeal vigastada ning siis mängisin viis-kuus kohtumist. Kui ta terveks sai, tegi treener jälle vahetuse. Rohkem võimalusi mulle ei antudki,» rääkis Bärengrub. «Olen üritanud kaks aastat klubi vahetada, kuid seni edutult. Vahepeal sooviti meil kümme protsenti palka vähendada. Ütlesin, et olen sellega nõus, kui jaanuaris mind tasuta ära lastakse, kuid see pakkumine lükati tagasi. Järelikult tahavad nad minu eest ikkagi mingit raha saada.»

Bodö/Glimt alustab ettevalmistust uueks hooajaks 3. jaanuaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles