Uus internetitelevisioon alustab Rocki välismänguga

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Balti korvpalliliigas kaotas TÜ/Rock Riia VEF-ile 77:85 (pildil Sten Sokk).
Balti korvpalliliigas kaotas TÜ/Rock Riia VEF-ile 77:85 (pildil Sten Sokk). Foto: Margus Ansu / Postimees

Eesti esimene internetipõhine spordikanal Sport TV teeb esimese otseülekande 16. novembril, kui TÜ/Rocki korvpallimeeskond kohtub EuroChallenge sarja avamängus Šveitsis Lugano Basketiga.

Sport TV eestvedaja Revo Raudjärve sõnul valmis spordikanali internetilehekülg www.sporttv.ee juba rohkem kui aasta tagasi, kuid seniajani oodati õiget hetke turule sisenemiseks. «Meie äriidee on väga lihtne, soovime tuua spordihuvilisteni Eesti sportlaste etteasted, mis leiavad aset mujal maailmas,» sõnas Raudjärv. Tegemist on Eesti esimese internetipõhise spordikanaliga, mis toodab saateid ja otseülekandeid spordivõistlustest ning edastab neid läbi interneti.

Kodustest spordivõistlustest  telepildi tootmine pole Raudjärve arvates väga atraktiivne, aga see, mis toimub mujal, võiks pakkuda inimestele hoopis rohkem huvi.

«Näiteks kui Ksenja Balta sai eelmise aasta sise MMil neljanda koha, siis tal jäi umbes viis sentimeetrit puudu pronksmedalist. See oli väga põnev võistlus, aga keegi seda üle ei kandnud. Meie soov ongi pakkuda võimalust, et ükski selline võistlus kaduma ei läheks,» rääkis Raudjärv internetitelevisiooni ideest ning lisas, et ilmselt hakatakse tegema siiski ka kodustest võistlustest ülekandeid. «Pakkumision tulnud palju. Meie testperiood kestab 1.veebruarini ja sel ajal üritame teha võimalikult palju erinevaid ülekandeid.»

Tehniliselt on Sport TV sarnane Tartu ülikooli televisiooniga UTTV. «Aga meie tahame kasutada ülekannetes mitut kaamerat. Šveitsis on meil näiteks kolm kaamerat, millega saab toota juba väga head pilti,» selgitas Raudjärv.

Kanali esimene täispikk otseülekanne leiabki aset järgmisel teisipäeval. Otseülekannet kommenteerivad Šveitsis kohapeal Marko Kiljak ja Revo Raudjärv.

Esimesele ülekandele on seatud piiranguks 2000 inimest. «See on selleks, et suudaksime garanteerida kvaliteetset pilti,» ütles Raudjärv ning soovitas huvilistel kiiresti registreerida ennast Sport TV kasutajaks. Liitumine maksab 5 eurot ja selle eest saab näha kõiki tesperioodi ülekandeid.

Kui praegu sõidetakse ülekande jaoks ise kohale, siis edaspidi on plaan osta rahvusvahelist telepilti.

«See võiks äriliselt ära tasuda küll, sest ülekannete õigused pole sugugi nii kallid. Näiteks meil on plaan teha talvel ülekanne kuulsast suusahüppajate nelja hüppemäe turneest Kesk-Euroopas ja selle pilt maksab 1000 eurot,» tõi Raudjärv näite.

«Ma arvan, et sellise asja järgi on Eesti turul nõudlus suur, aga siiani pole keegi seda pakkunud. Eks esimesed projektid on suunatud spordifanaatikutele. Paljud korvpallifännid on nõus ükskõik mida tegema, et mõnda mängu näha. Spordikauged inimesed vaatavad seda muidugi teise pilguga. Aga see ongi kindlale sihtgrupile suunatu projekt,» selgitas Raudjärv. «Meil on plaan, et tulevikus saavad kasutajad hakata ise saatekava koostama. Rahvas ise hääletab, millist ülekannet nad näha tahavad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles