Šokeeriv paljastus: üks Pariisi terrorirünnaku läbiviijaid pidi viibima Prantsusmaa-Saksamaa mängul

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pealtvaatajad Stade de France'i staadionil eilsete terrorirünnakute järel.
Pealtvaatajad Stade de France'i staadionil eilsete terrorirünnakute järel. Foto: SCANPIX

Eile õhtul Pariisis toimunud mitme terrorirünnaku kohta on avalikustanud uut šokeerivat infot Wall Street Journal, mille info järgi oli ühel plahvatuste läbiviijal pilet Prantsusmaa-Saksamaa jalgpallikoondiste mängule, kuid tal jäi sinna pääsemata tänu kohalike turvatöötajate tööle.

Wall Street Journal vahendas täna ühe Stade de France'i staadionil viibinud turvatöötaja väiteid, mille järgi proovis eilsele Prantsusmaa ja Saksamaa koondiste vahelisele mängule siseneda pealtvaataja, kes kandis pommivesti. Ennast vaid eesnime Zouheiri kaudu identifitseerinud turvatöötaja sõnul proovis pommivestiga isik siseneda 80 000 pealtvaatajat mahutavale staadionile 15 minutit peale mängu algust, kuid turvatöötajad keeldusid teda sisse laskmast. Zouheiri väitel kõndis kõnealune isik seepeale turvameestest eemale ja aktiviseeris oma pommivesti. Zouheiri juttu kinnitas Wall Street Journali andmetel ka üks politseinik, kelle sõnul oli pommivestiga isiku eesmärgiks õhata pomm staadioni tribüünil. Publiku hulgas viibis ka Prantsusmaa president Francois Hollande.

Kokku hukkus eilsetes terrorirünnakutes üle 120 inimese. Esialgsete väidete järgi sai vigastada veel ligi 200 inimest, värske info järgi on vigastatuid koguni 350. Rünnaku eest on võtnud vastutuse äärmusrühmitus Islamiriik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles