Tšehhi naiskond alistas Fed Cupi finaalis Venemaa

Laura Kalam
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tšehhi naiskond
Tšehhi naiskond Foto: SCANPIX

Tšehhi tennisenaiskond võidutses teist aastat järjest Fed Cupi finaalis, alistades Venemaa naiskonna 3:2. 

Kodupubliku ees mänginud tšehhitarid alustasid võidukalt. Maailma edetabeli kuues reket Petra Kvitova alistas venelanna Anastassia Pavljutšenkova (WTA 28.) 2:6, 6:1, 6:1. Teises kohtumises tunnistas aga Karolina Pliškova (WTA 11.) Maria Šarapova 6:3, 6:4 paremust.

Maailma neljas reket Šarapova viis Venemaa aga 2:1 juhtima, alistades Petra Kvitova 3:6, 6:4, 6:2. «See on üks vähestest võistlustest, kus sa ei mängi ainult enda eest,» lausus Šarapova Fed Cupi kodulehekülje vahendusel. «Tundsin kogu aeg tiimi toetust ja see ongi selle võistluse eesmärk. Väga palju Venemaa toetajaid oli võistlust vaatama tulnud ja sellest paremat tunnet ei ole.»

Neljandas ringis võitis Pliškova Pavljutšenkovat 6:3, 6:4. Viimases ja otsustavas paarismängus võidutsesid Pliškova ja Barbora Strycova, alistades Venemaa duo Pavljutšenkova ja Jelena Vesnina 4:6, 6:3, 6:2.

Tšehhi naiskond on Fed Cupil võidutsenud nüüdseks üheksal korral. Viimase viie aasta jooksul on võidetud neli tiitlit.

«Tunne on lihtsalt uskumatu,» sõnas Barbora Strycova. «Ma olen lihtsalt sõnatu. Kogu see atmosfäär ja kodupubliku ees mängimine on lihtsalt uskumatu. Publik oli meie tiimi viiendaks liikmeks. Kogu võistkond nautis mängimist.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles