Kas dopingukütid on Seimi konkurendid ära hirmutanud?

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukrainlane Oleg Prošak võidutses tänavusel EMil, kuid põrus kuldse medali võitmise järel dopingukontrollis.
Ukrainlane Oleg Prošak võidutses tänavusel EMil, kuid põrus kuldse medali võitmise järel dopingukontrollis. Foto: SCANPIX

Sel nädalal Houstonis algaval tõstmise MMil astub eestlaste lootus Mart Seim võistlustulle küll alles järgmisel laupäeval, kuid seoses Venemaa kergejõustiklastega lahvatanud dopinguskandaaliga on õhku paisatud oletusi, et eestlaste konkurentide ring võib jääda eeldatust väiksemaks.

MMi eel oli Houstonis kavas ka Rahvusvahelise Tõsteliidu ametlik laager, millest võtsid osa vaid vähesed tipud. Väidetavalt ei soovi paljud tuntud tegijad liiga vara kodumaalt lahkuda, kuna USAs on dopingukütid neil kohe turjal. Kõige raskemate meeste seas (+105 kg) võistlev Seim on koos treenerist isa Alar Seimiga MMi linnas kohal olnud juba novembri algusest saadik.

«Mardi peamistest konkurentidest oli lisaks temale Rahvusvahelise Tõsteliidu laagris veel vaid eelmise MMi pronks Egiptusest (Mohamed Massoud). Teisi pole seni näha olnud,» rääkis Alar Seim poja rivaalidest. «Marti pole dopingukütid siin veel testinud. Kodus olles andis ta hiljuti mitu proovi. Kohapeal pole küll aru saada, et käiks suur jaht, kuid kindlasti on see meie ala jaoks ainult positiivne, kui dopingukütid teevad tõhusat tööd.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles