Venemaa sai endale hoolimata dopinguskandaalidest järjekordse suurvõistluse

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimesed Euroopa mängud peeti 2015. aasta juunis Aserbaidžaani pealinnas Bakuus.
Esimesed Euroopa mängud peeti 2015. aasta juunis Aserbaidžaani pealinnas Bakuus. Foto: SCANPIX

Euroopa olümpiakomitee president Patrick Hickey teatas täna, et Venemaale antakse järgmiste Euroopa mängude korraldusõigus, mis on kavas 2019. aastal. Tingimuseks seati, et hiljutiste dopinguskandaalide poolt välja toodud probleemid tuleb kõrvaldada, kirjutas portaal Inside the Games.

Mängud peetakse ilmselt kas Kaasanis või Sotšis. 2019. aasta mängud pidi esmalt korraldama Holland, aga kuna kulud oleks liiga suureks kasvanud, siis õigusest loobuti. Esimesed Euroopa mängud peeti selle aasta juunis Aserbaidžaani pealinnas Bakuus.

Sotšis peeti 2014. aasta taliolümpiamängud, Kaasan võõrustas 2013. aastal suveuniversiaadi, 2014. aastal vehklemise MMi ja sel lõppeval veealade MMi. Lisaks toimub Venemaal 2018. aasta jalgpalli MM.

Eile andis Rahvusvaheline antidopinguagentuur (WADA) tegutsemiskeelu Venemaa dopinguagentuurile. 9. novembril avalikustatud WADA raportis väideti, et Venemaa kergejõustikus levib riigi mahitusel laialdane dopingupettus. Eelmisel nädalal visati Venemaa kergejõustikuliit seetõttu ajutiselt rahvusvahelisest alaliidust (IAAF) välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles