Kalev võitis kordusmängu, kuid Tammeka tagas koha meistriliigas

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliigas mängib järgmisel hooajal Tartu Tammeka, kes oli üleminekumängudes kahes kohtumises 4:2 üle Tallinna Kalevist. Sisuliselt tegi Tammeka asjad selgeks juba Tartus toimunud avamängus, mis võideti 4:1. Täna Tallinnas õnnestus Kalevil Gregor Wahli väravast küll 1:0 võit võtta, kuid järgmisel hooajal peavad kalevlased taas esiliigas mängimisega leppima.

Enne mängu:

Kalev suutis kolmapäeval Tartus peetud avamängus esimese poolaja kaitses vastu pidada ja seejärel Tammekat isegi šokeerida, kui kaitsja Aleksei Larin keskringist löödud väravaga kalevlased juhtima viis. Vastus saabus aga kõigest minut hiljem ning vähem kui kümne minutiga olid Kaarel Kiidron, Kristjan Tiirik ja Martin Hurt pööranud Tammeka 0:1 kaotusseisu 3:1 eduseisuks. Eelviimasel minutil vormistas Andre Paju lõppnumbrid 4:1 ja see teeb Kalevi elu kordusmängu eel ülikeeruliseks.

Ehkki Kalevi ridades on tagasi avamängu kaartide tõttu vahele jätma pidanud Silver Alex Kelder, kes lõi põhihooajal meeskonna parima ründajana 13 väravat, ei räägi ajalugu Kalevi poolt. Meistriliigas on aastate jooksul üleminekumänge peetud 19 korral ning avamängu kaotanud meeskond on suutnud lüüasaamise edasipääsuks pöörata kõigest neljal korral. Seejuures on avamängu kaotus olnud alati üheväravaline, mitte suurem. Meistriliiga esimest üleminekumängu polegi ükski teine meeskond suureskoorilisemalt kaotanud kui Kalev kolmapäeval – vaid 1999. aastal jäi Kohtla-Järve Lootus esimeses mängus Lellele alla 0:3 ehk samuti kolme väravaga.

Kalevi peatreener Marko Pärnpuu: «Hooaja viimases mängus tahame pakkuda vastasele korralikku vastupanu, teha korralik mäng kaitses ja realiseerida oma momendid väravateks.»

Kalevi väravavaht Daniil Savitski: «Tammeka tunneb ennast piisavalt mugavalt peale eelmist mängu. Kiirelt üks ära lüüa ja oleme mängus tagasi – nii tuleb peale minna.»

Tammeka peatreener Indrek Koser: «4:1 edu tähendab meile seda, et meil ei ole vaja suuri riske võtta, samas peab vastane tegema endast kõik, et väravaid lüüa. Loodan, et tuleb võitluslik mäng.»

Tammeka keskkaitsja Kaarel Kiidron: «Üleminekumängu II poolaeg on veel ees ja kõik on meie endi kätes. Esimese mänguga tegime piisavalt turvalise vahe sisse – laupäeval jätkame sama hooga ja kindlustame püsimajäämise.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles