Kalevi treeneri tunnistus: näitasime hooaja viletsaimat mängu

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Dunigan.
Michael Dunigan. Foto: Toomas Huik

Eesti korvpalli kahe eliitklubi seis erineb nagu öö ja päev – Tartu Rock liigub võidulainel, Kalev/Cramo pakkus aga eile Leedus oma selle hooaja kesiseima esituse ja sai tabelisse kolmanda kaotuse.



Kalevlaste abitreeneri Alar Varraku sõnul said meeskonna hädad alguse liiga kergekäeliselt tehtud vigadest. Kuni Leedu keskmike hulka kuuluvad Rudupise pallurid olid vabaviskejoonel ebatäpsed, jõudis Kalev isegi juhtida, kuid vastaste enesekindluse kasvades langeti üha sügavamale kaotusseisu.

«Mängisime kaitses agressiivselt, kuid tegime palju rumalaid vigu. Kahjuks jätkasime selles stiilis esimese poolaja lõpuni,» kirjeldas Varrak platsil toimunut. «Seekord ei saa öelda, et leedulasi aitas koduvile. Tegutsesime ise rumalalt.»

Esimesel poolajal hoidsid Kalevi mängu üleval möödunud nädala lõpus meeskonnaga liitunud ameeriklasest keskmängija Michael Dunigani korvid, kuid teisel poolajal muutus temagi marginaalseks tegelaseks.

«Dunigan oli ainus, kes alguses sisse sai, kuid enamiku korvide eel panid tagamehed talle palli hästi pihku või sai ta selle ründelauast,» rääkis Varrak. «Teisel poolajal ei saanud ta enam õieti pallile ligigi.» Kuna Kalev üritas vastaste kaitset murda kindlate liikumistega, ent Duniganil polnud need veel päris selged, veetis ta teisel poolajal enamiku ajast varumeeste pingil.

Paraku ei suutnud Kalevi ülejäänud korvialused mängijad skoori teha. Varraku hinnangul ei saa aga seda vaid nende süüks panna, kuna tagamehed ei suutnud neile olukordi luua. «Vahepeal kärises vahe juba 20-punktiliseks ja platsil valitses kaos. See oli meie selle hooaja kõige viletsam mäng,» tunnistas treener.

Seevastu Rocki peatreener Indrek Visnapuu võis pärast Liepaja üle saadud 79:58 võitu tunda rahulolu. Kuigi kohtumise alguses jäädi kümne punktiga taha, tehti vahe kiiresti tasa ja kolmandal veerandajal keerati mäng kindlalt oma kasuks.

Huvitava käiguna kasutas Visnapuu meeskonna kaptenit Vallo Allingut vaid esimesed kolm ja pool minutit, mille jooksul viskas ta kaks punkti ja võttis ühe lauapalli. «Valloga on kõik korras – vorm hea ja vigastust polnud. Tema pingile jäämine oli puhtalt taktikaline käik,» selgitas Visnapuu. «Vastased olid lühikesed ja liikuvad, tal polnud lihtsalt õiget meest, keda katta.»

Rocki treeneri hinnangul saavutati edu tänu heale kaitsemängule, mis aitas parandada ka oma rünnakut. Samas polnud tartlastel kolmese joone taga kuigi hea päev.

«Vastaste kaitse tõmbas korvi alla kokku, seega pidime eemalt viskama,» rääkis Visnapuu. «See polnud niisama proovimine, vaid kohad said korralikult välja mängitud. Tabavus võiks muidugi parem olla, kuid töötame selle kallal edasi.»

Rock sõitis eile hilisõhtul Lätist koju tagasi. Kalev/Cramo reisis aga Kedainiaisse, kus täna kohtutakse kohaliku Nevežisega. Viimastel aastatel liiga autsaiderite hulka kuuluv meeskond on tänavu hoopis kõvem pähkel. Enne tänast mängu on neil tabelis neli võitu ja üks kaotus. Kalevil aga kolm võitu ja kolm kaotust.

Leedumaale reisis ka TTÜ/Kalev, kes kohtub täna Rudupisega.  

KORVPALL

Balti liiga

Liepajas Lauvas – Tartu Rock 58:79

Lauvas: Jurevicus 20, Mitchell 9, Miglinieks 8, Aleksejevs 8, Krastins 3, Ansons 3, Mejeris 2, Ate 2, Kravcenko 2, Kosuskins 1.
Rock: Talts 15, Tsintsadze 13, Eziukwu 11, Doronin 11, Veideman 9, Leppik 8, Eichfuss 7, Paade 2, Allingu 2, Sokk 1.

Rudupis – Kalev/Cramo 87:73

Rudupis: Zelionis 30, Lipkevicius 16, Juskevicius 10, Orelik 10, Jankauskas 10, Parachomikas 6, Ivanauskas 3, Andrijauskas 2.
Kalev/Cramo: Dunigan 16, Tamm 10, Sokk 9, Dorbek 9, Kitsing 8, Saks 8, Arbet 7, Keerles 4, Toome 2.

Tabeliseis: 1. Riia VEF 7 (võitu) / 1 (kaotus), 2. Rock 6/3, 3. Ventspils 5/2, 4. Nevežis 4/1, 5. Rudupis 4/3, 6. Šiauliai 4/3, 7. Kalev/Cramo 3/3, 8. Dolphins 3/3, 9. TTÜ/Kalev 2/4, 10. Lauvas 2/5, 11. Perlas 1/6, 12. Valmiera 0/7.  

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles