Kaitses rabati nagu ei iial varem, kuid rünnak kadus

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa koondise suurimaid staare, mängujuht Celine Dumerc mängus Eesti vastu.
Prantsusmaa koondise suurimaid staare, mängujuht Celine Dumerc mängus Eesti vastu. Foto: fibaeurope.com

KORVPALL. Eesti naiste koondis kaotas Euroopa meistrivõistluste valikturniiri avakohtumise viimasel EMil hõbedale tulnud Prantsusmaale 41:69. Peatreener Jaanus Levkoi tõdes, et eestlannad mängisid küll kaitses nii nagu ei kunagi varem, ent see jättis rünnakule oma jälje. Võitjas ei tekkinud kordagi kahtlust, prantslannad läksid 10:3 juhtima, võitsid avaveerandi 23:7 ja tagasi ei vaadatud.

«Alahindama nad meid ei tulnud, tegid kõvasti pressi ja armu ei antud kummaski väljaku otsas. Kaitses mängisid meie naised väga kõvasti, polegi neid niimoodi tegutsemas näinud! Aga eks see jättis rünnakule oma jälje: kaitselt rünnakule üle minek oli väga raske, tekkisid eksimused,» sõnas Levkoi. «Kui hingamisrütm läheb käest ja jalad kaitses rabamisest väsinud, siis ongi raske viskeid ära panna. Viskekohti tekkis, ent eksisime palju. Aga kaitsega jäin tõesti rahule.» Eesti kahepunktivisete protsent oli kõigest 20,9, kolmeseid tabati 29,4-protsendiliselt. 

Ka koondise üks kogenumaid Mirjam Nikolai, kes viibis väljakul 33 minutit, tunnistas, et Prantsusmaa vastu tuli endast kõik anda. «Olen täiesti läbi, kaitses tuli rabada meeletult. Kogu mängus ei saanud ühtegi sammu teha, ilma et meid poleks survestatud. Samas meie võistkondlik kaitse toimis kohati nagu õpikust,» sõnas Nikolai vahetult pärast kohtumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles