Barcelona rõõmud ja Reali mured

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neymar (vasakul) ja Andres Iniesta said mõlemad Madridi Reali vastu laupäeval värava kirja.
Neymar (vasakul) ja Andres Iniesta said mõlemad Madridi Reali vastu laupäeval värava kirja. Foto: SCANPIX

Laupäevane El Clasico pani jalgpallimaailma taas kihama. FC Barcelona võõrsil võetud 4:0 võit Madridi Reali üle püstitas mitmeid küsimusi ja pani tegema ka järeldusi. 1) Kas Luis Enrique on lõplikult astunud Pep Guardiola saabastasse? 2) Kas Neymar on Cristiano Ronaldost parem mängumees? 3) Kas Reali kannatamatus peatreenerite osas maksab neile kätte? 4) Lisaks tõdeti igalt poolt, et Barcelona pole mingil juhul ühe mehe meeskond ja vanameister Andres Iniesta on saanud uue hingamise. 

1) Eelmise hooaja keskpaigas ringlesid kuulujutud, et Luis Enrique läbisaamine meeskonna tähtmängijate ja eelkõige Lionel Messiga on pehmelt öeldes kehv. Seejärel saadi aga asjad toimima ning hooaja lõpus võideti nii Meistrite ja Hispaania liiga kui ka Hispaania karikasari.

Nüüd räägitakse aina enam, et Luis Enrique näol on Barcelona lõpuks leidnud endale treeneri, kes suudab juhtida meeskonna samasuguste saavutusteni, nagu seda tegi aastatel 2008 kuni 2012 Pep Guardiola. Guardiola arvele jäi nende aastatega 14 eri tiitlit, teist hooaega Kataloonia suurklubi tüüri juures oleval Luis Enriquel on praeguseks koos neli tiitlit ehk Barcelona meeskonna fännide silmis on suund kindlasti õige.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles