Ekspert Šmigun-Vähi juhtumist: see on suur müsteerium

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristina-Šmigun Vähi Torino olümpiamängudel esimesena üle finišijoone sõitmas.
Kristina-Šmigun Vähi Torino olümpiamängudel esimesena üle finišijoone sõitmas. Foto: Raigo Pajula

Reedel teatas Norra telekanal TV2, et suusataja Kristina Šmigun-Vähi Torino olümpiamängudel antud dopinguproovid, nii A- kui ka B-proov, osutusid nende andmetel positiivseks, kuid asja arutatakse juba pikemat aega kohtus ning seetõttu pole kuulda ka mingit konkreetset infot.

Norralaste väitel arutatakse asja Rahvusvahelises Spordikohtus CAS ja kolme kuni kuue kuu pärast peaks avalikkuse ette jõudma ka lõplik otsus. Samas usuvad norralased, et eestlannalt võidakse võtta ka mõlemad Torinos võidetud olümpiakullad, vahendab Iltalehti.

«Juriidiliselt võib nii olla, et CAS hoiab juhtumit saladuses. Arvan, et selle juhtumi puhul asjad nii ei ole. See on suur müsteerium. Ma ei saa sellest aru,» rääkis TV2 juriidiline ekspert Randi Gustad.

Mitmete väidete kohaselt vaidlevad juhtunu üle praegu kohtus advokaadid. Ühel pool on väidetavalt eestlaste leer ning teisel Rahvusvaheline Olümpiakomitee. «Ma ei saa öelda, millise lahenduseni on jõutud, kuid asjaga tegeleb mitu advokaati,» sõnas norralasest Rahvusvahelise Olümpiakomitee liige Gerhard Heiberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles