Venemaa laskesuusaliit teenis dopingureeglite rikkumise eest trahvi

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jekaterina Jurjeva.
Jekaterina Jurjeva. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Laskesuusaliit (IBU) teatas täna oma kodulehel, et nad on määranud Venemaa alaliidule trahvi seoses mitme dopingureegli rikkumisega.

IBU kodulehel seisab, et 100 000 euro suuruse trahvi on põhjustanud kolm sportlast: Jekaterina Jurjeva, Irina Starõhh ja Aleksander Loginov. IBU otsuse järgi on kolme Venemaa laskesuusataja dopingureeglite rikkumine kahjustanud tugevalt IBU mainet ja huve.

Jurjeva andis positiivse dopinguproovi 2013. aasta 23. detsembril Sloveenias toimunud võistlusel ja 2014. aasta 1. jaanuaril võistlustevälise proovina. Starõhh omakorda andis samuti positiivse proovi 23. detsembril Sloveenias, kuid tema jaoks oli toona tegemist võistlustevälise prooviga. Mõlemad Venemaa laskesuusanaised teenisid võistluskeelud. Ka Loginov sai mitmeaastase võistluskeelu, kuna positiivseks osutus tema 2013. aasta novembri lõpus antud proov.

Venemaa laskesuusaliit on juba ka varasemalt teeninud IBUlt rahalise trahvi dopingureeglite rikkumise eest: 2009. aastal määrati neile 50 000 euro suurune trahv. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles