16-aastane väravavaht on väärt uskumatuna tunduvad 170 miljonit eurot

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gianluigi Donnarumma.
Gianluigi Donnarumma. Foto: SCANPIX

Jalgpalliagendi Mino Raiola teatel on AC Milani meeskonna ridadesse kuuluv 16-aastane väravavaht Gianluigi Donnarumma väärt uskumatuna tunduvad 170 miljonit eurot.

Donnarumma esituste järel on teda hakatud võrdlema juba Torino Juventuse ja Itaalia koondise legendi Gianluigi Buffoniga, kirjutab Eurosport.

Donnarumma on sel hooajal Itaalia kõrgliigas pidanud Milani eest 5 kohtumist. Debüüdi tegi ta Itaalia kõrgliigas 25. oktoobril, kui Milan alistas 2:1 Sassuolo. Temast sai selle matšiga läbi aegade kõige noorem väravavaht Itaalia kõrgliigas, mängu pääsemise ajal oli ta 16 aastat ja 8 kuud vana. Kolm päeva hiljem Chevio Verona vastu hoidis noor mängumees juba enda värava puhtana ja aitas Milani 1:0 võidule.

8. novembril peetud matšis Atalanta vastu valiti ta juba matši parimaks mängijaks. Atalanta oli kohtumises domineerivamaks pooleks, kuid Donnarumma tegi mitu head tõrjet ja mäng lõppes 0:0. 16-aastane mängumees on praegu Milanis pingile mänginud endise Madridi Reali esikinda Diego Lopeze.

«Ta on väärt 170 miljonit eurot. Ta on tõeline tulevikutegija. Ta on erakordne noor ja kõik armastavad teda,» teatas Raiola. «Ta on juba tšempion, kuid temast võib saada suur tšempion.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles