Dr Terasvasar leidis lõpu Mustlaskuninga käe läbi

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tyson Fury alistas Vladimir Klitšo ja sai enda valdusesse WBA, WBO, IBO ja IBFi meistrivööd.
Tyson Fury alistas Vladimir Klitšo ja sai enda valdusesse WBA, WBO, IBO ja IBFi meistrivööd. Foto: SCANPIX

Tyson Fury saatuseks oli saada suureks poksijaks. Iiri mustlastest põlvneva Fury suguvõsas on rusikavõitlus olnud au sees juba mitu põlvkonda ja ka poksimaailma valitseja eesnimi pole valitud juhuslikult. Kui Tyson Fury 1988. aastal ilmavalgust nägi, vaimustus maailm samal ajal ühest legendaarsest poksijast läbi aegade – Mike Tysonist – ja nii ei pidanud John Fury pojale nime leidmiseks palju pead murdma.

Tihti oma päritolu rõhutav ja hüüdnime Gypsy King (Mustlaskuningas) kandev Fury on seni poksimaailmas rohkem tähelepanu saanud sõnavõttudega, kuid pärast laupäevaõhtust matši on tema sõnadel ka kaalu. Suurbritannia poksiässast sai lõpuks mees, kes lõpetas Vladimir Klitško ligi kümme aastat kestnud valitsemisaja raskekaalus (ukrainlane kerkis maailmameistriks 2006. aastal). Tiitlimatš kestis kõik 12 raundi ja kohtunikud andsid häältega 115:112, 115:112, 116:111 võidu Furyle.

Juba aastaid on räägitud, et võimsa löögi tõttu dr Steelhammeriks (dr Terasvasar) kutsutavat Klitškod ei ole võimalik punktidega võita ning tema alistamiseks tuleb ta lihtsalt nokauteerida. Vastaste eksimusi oskuslikult ära kasutava ukrainlase kasuks rääkis ka fakt, et tema tiitlimatšid on enamasti toimunud tema teisel kodumaal, Saksamaal. Ka need kaks arvamust suutis Fury laupäeval Düsseldorfis ümber lükata, võites punktidega vastase koduväljakul. Laupäevast on Fury WBA, WBO, IBO ja IBFi meistrivööde omanik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles