Noor võrkpallur tõusis Soomes kiirelt põhitegijaks

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiine Miilen
Kristiine Miilen Foto: volley.ee

Eesti võrkpalli noortekoondislane Kristiine Miilen on esimesel hooajal Rovaniemi Woman Volley koosseisus näidanud silmapaistvaid etteasteid ja kujunenud Soome meistriliiga üheks suurimaks punktitoojaks. Põhjanaabrite liigas on edukalt esinenud ka Pieksämäki Volley temporündaja Eliise Hollas. 

Turniiritabelis neljandal kohal paiknev Rovaniemi naiskond on 11 vooruga kogunud 20 punkti ja seitsmendal kohal asetsev Pieksämäki Volley 11 silma. Individuaalses arvestuses on Kristiine Miilen 177 punktiga liiga kolmas ja Eliise Hollas 101 punktiga 31. skooritegija.

Kristiine Miilenil jagub esimese välishooaja kohta vaid kiidusõnu: «Seniste tulemustega olen enam-vähem rahul, välja arvatud mõned valusad kaotused. Kahju on, et me ei suutnud mitmekordset meistrit LP Viestit «hammustada», kuigi usun, et potentsiaal on meie võistkonnal olemas. Enda hooajaga olen enam kui rahul - tulin siia ju lootuses, et ehk saan platsile, aga nüüd olen üks tiimi põhimängijatest.»

Ta jätkas: «Ilmselt olen kõikides elementides edasi liikunud, aga mõõdetavatest elementidest on paranenud hüpe ja jõunäitajad. Siinseid ja Eestis tehtud jõutrenne ei anna kuidagi võrrelda. Rahul ei saa olla blokiga, seda eriti kahe tsoonis. Pidin kohe alguses hakkama õppima swing-blokki, mida ma Eestis praktiliselt ei teinud ja seetõttu haigutab minu statistikareal blokipunktide lahtris tihti tühjus. Iga nädalaga läheb olukord siiski paremaks,» analüüsis eestlanna enda esitusi. 

Soome meistriliiga on Miileni sõnul ühtlaselt tugev: «Liiga tase on sellel aasta äärmiselt ühtlane ja kedagi nõrgemate hulka lahterdada ei saa. Meie eesmärgiks on põhiturniir lõpetada esikolmikus ja play-offides jõuda vähemalt poolfinaali. Medalit jahivad ilmselt 5-6 naiskonda. Kui suudame hooaja lõpus mängida välja oma maksimaalse taseme, siis usun, et ka finaaliust on võimalik avada. Järgmisel nädalal sõidame eurosarja teise ringi mängule Hollandisse, kust võiduta tagasitulek oleks kindlasti pettumus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles