Venemaa laskesuusaliidule määrati dopingu tõttu kopsakas rahatrahv

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Albina Ahhatova (vasakul) ja Jekaterina Jurjeva.
Albina Ahhatova (vasakul) ja Jekaterina Jurjeva. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Laskesuusaliit (IBU) määras Venemaa Laskesuusaliidule (RBU) kopsaka rahatrahvi, kuna ühe aasta jooksul jäid keelatud ainete tarvitamisega vahele viis Venemaa laskesuusatajat.

IBU anti-dopingu reeglite kohaselt võib määrata rahatrahve, kui 12 kuu jooksul jääb ühest riigist dopinguga vahele rohkem kui üks sportlane, venelastest andsid positiivse dopinguproovi aga koguni viis sportlast – Jekaterina Jurjeva, Albina Ahhatova, Dmitri Jarošenko, Andrei Prokunin ja Veronika Timofejeva.

Seetõttu määrati Venemaa laskesuusaliidule 50 000 euro ehk rohkem kui 780 000 Eesti krooni suurune rahatrahv. IBU asepresidendi, Venemaa laskesuusaliidu tegevdirektori Sergei Kuštšenko sõnul mõistavad nad rahvusvahelise alaliidu otsust ja peavad õigeks, et IBU on asunud dopingu vastu võitlemiseks karmimaid meetmeid kasutama.

Jurjeva, Ahhatova ja Jarošenko võistluskeeld lõpeb detsembri alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles