KHLiga liituda sooviv Eesti hokiklubi saab suure eelarve

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti hokikoondislased.
Eesti hokikoondislased. Foto: Tairo Lutter

Hiljuti jõudis avalikkuse ette uudis, et Eesti jäähokiklubi Ilves plaanib juba järgmisel hooajal liituda maailma tugevuselt teise hokiliigaga KHL. Järgmisel nädalal (8. detsembril) toimub Moskvas oluline kohtumine, kus liiga ja Eesti klubi juhtkond asuvad asja arutama. 

Eesti pool on asja eestvedajaks endine korvpallur Heino Enden, kellel on Venemaal head sidemed. Eestlaste KHLi viimisel on oluliseks meheks ka venelane Andrei Belmatš, kes on olnud tegev nii mängijate agendi kui ka Hantõ-Mansiiski Jugra klubi direktorina, kirjutab russia-hockey.ru.

Belmatš rääkis russia-hockey.ru’le antud intervjuus, et Ilvesele on plaanis koostada korralik eelarve, mis saab olema samas suurjärgus nagu Riia Dinamol. Samasse suurusjärku jääb ka KHLis mängiva Horvaatia klubi Zagrebi Medveščaki eelarve. Kui Ilves hakkaks KHLis mängima, siis oleks nende eelarve umbes 10 miljonit eurot ja sellega oleksid nad konkurentsitult suurima eelarvega Eesti profiklubi.

Belmetši sõnul soovitakse juba järgmisel hooajal üks viisik moodustada eestlastest, tema sõnul on silm peale pandud Soomes mängivatele eestlastele. Tulevikus peaks Ilvesest saama Eesti hokikoondise baasklubi ja kaugem eesmärk on mängida võrdselt lätlastega.

Ilvese koduareeniks on üle 6000 inimese mahutav Tondiraba jäähall.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles