Pika vanglakaristuse saanud Pistorius võib pääseda tunduvalt kergemalt

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oscar Pistorius.
Oscar Pistorius. Foto: SCANPIX

Eile mõisteti Lõuna-Aafrika Vabariigist pärit paraolümpialane Oscar Pistorius mõrvas süüdi ning kohus teatas, et teda ootab vähemalt 15 aasta pikkune vanglakaristus. Lõuna-Aafrika Vabariigis ongi 15 aasta pikkune karistus kõige lühem, mida võib mõrva eest määrata. Samas on jõudnud meediasse vihjeid, et tegelikkuses tuleb jooksjal vangis olla vaid kolm aastat.

Pretoria kõrgemast kohtust jõudsid The Telegraphile vihjed, et Pistoriuse vanglakaristus võidakse veel muuta vaid kümne aasta pikkuseks ning reaalsuses võib ta sellest ära kanda vaid 30 protsenti. Info pärineb seejuures allikalt, kes on lähedane kohtunikule Thokozile Masipale, kes oli eelmise kohtuprotsessi lõppedes mõistnud Pistoriuse süüdi ettekavatsemata tapmises.

2013. aasta 14. veebruaril lasi Pistorius oma kodus maha modelli Reeva Steenkampi. Naine viibis tapmise hetkel vannitoas ja Pistorius tulistas teda läbi ukse. Hljem väitis endine sporditäht, et pidas Steenkampi murdvargaks.

Alates oktoobrist koduarestis olnud Pistorius naaseb peagi kohtu ette ja saab võimaluse end taas kaitsta. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles