Renault liitub taas vormel-1 sarjaga

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Kubica Renault vormel-1 masina roolis.
Robert Kubica Renault vormel-1 masina roolis. Foto: SCANPIX

Renault teatas ametlikult, et nad liituvad taas vormel-1 sarjaga ning võtavad üle senise Lotuse tiimi. Prantsusmaa autotootja kaalus pikalt kahte erinevat võimalust, kuid lõpuks otsustati sarjaga taasliituda.

«Meil oli kaks võimalust: tulla tagasi või taanduda lõplikult. Tegime põhjaliku uuringu ning otsustasime, et Renault osaleb 2016. aastal vormel-1 sarjas,» sõnas Renault esimees Carlos Ghosn BBC Spordile.

Renault sõnul ei ole Lotuse tiimi ülevõtmine veel lõplikult vormistatud, kuid see saab võimalikult kiiresti lõpule viidud.

Renault tiimil on vormel-1 sarjas kuulsusrikas ajalugu ning võidetud on ka MM-tiitleid. 2005. ja 2006. aastal krooniti nende ridades maailmameistriks Fernando Alonso.

Ghosni sõnul leiti, et enda tiimi juhtimine on parim variant, kuna suhted Red Bulli meeskonnaga jooksid vahepeal liiva. Renault mootorid aitas Red Bullil vormel-1 maailma valitseda 2010.-2013. aastal, kuid seejärel ei suudetud Red Bullile pakkuda enam sama head mootorit ja sellega tekkisid pinged.

Red Bull kasutab ka järgmisel hooajal Renault mootoreid, kuid Red Bulli tiim teeb seda tarbijana, mitte partnerina. Kuulujuttude kohaselt seob Renault praeguse seisuga end vormel-1 sarjaga vähealt 2024. aastani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles