Paavst ülistas mäesuusatamist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia suusainstruktorid kinkisid paavstile mäesuusad
Itaalia suusainstruktorid kinkisid paavstile mäesuusad Foto: SCANPIX

Paavst Benedictus XVI sõnas eile Vatikanis audientsil olnud Itaalia mäesuusatamise instruktoritele, et selle spordiala harrastamine aitab stressi maandada ja igapäevaelu probleemidega paremini toime tulla.

Paavsti arvates treenib mäesuusatamine korraga nii keha kui ka vaimu, kirjutab The Telegraph.

«Suusainstruktoritena olete välja arendanud teatud füüsilised ja vaimsed omadused. Samuti peate järgima reegleid ning arvestama ohtudega. Sportlik tegevus näitab, et keha ei ole muutumatu objekt, vaid muutuv väljendusvahend,» sõnas paavst.

Benedictus XVI lisas, et sportlikes tegevustes on koos nii füüsiline kui ka vaimne pool. Sportides ei pea keha mitte idealiseerima, vaid austama.

Paavsti arvates on kasulik ka see, et inimesed lähevad suusatamist harrastama mägedesse.

«Looduse ees võime tunda end väga väikestena, kuid samas jõuame seal tagasi iseenda juurde. Võime olla mäe tipus, avada end jumalale ja olla talle lähedal,» lisas paavst.

Itaalia suusainstruktorid kinkisid paavstile tema nime kandvad mäesuusad ja jope.

Vatikani külastanud mäesuusatajate seas oli ka Itaalia välisminister Franco Frattini, kes on tuntud selle spordiala harrastajana. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles