Eestit esindab Rios viis parasportlast

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti koondis Rio paraolümpiamängudel.
Eesti koondis Rio paraolümpiamängudel. Foto: Eesti Paraolümpiakomitee

Eesti Paraolümpiakomitee tutvustas Rio paraolümpiamängudel osalevaid parasportlasi ning sõlmis sponsorluslepingu Olympic Entertainment Group ASiga, kes toetab treenereid parasportlaste paraolümpiamängudeks ettevalmistamisel.

Eesti Paraolümpiakomitee tutvustas reedel OlyBeti spordibaaris toimunud briifingul parasportlasi, kes on täitnud paraolümpianormi ning lähevad septembris Rio de Janeirosse Eestit esindama.

«Eesti parasportlased valmistuvad paraolümpia mängudeks juba 7. korda ning seekord on koondis võrreldes eelmiste aegadega kõige paremas seisus. Meil on viis kindlat paraolümpiale pääsejat, aga neid võib veel juurde tulla, kuna uksed ei ole veel lõplikult kinni,» ütles Eesti Paraolümpiakomitee täitevkomitee liige Are Eller.

Rio paraolümpiamängudele sõidavad: ujuja Kardo Ploomipuu (täidetud A norm 100 meetrit selili ja B norm 50 meetrit vabalt); ujuja Elisabeth Egel (täidetud A norm kõigil kavas olevatel distantsidel); ujuja Brenda Tilk (täidetud A norm 100 meetrit selili ja 100 meetrit vabalt ning B norm 50 meetrit liblikat); kergejõustiklane Sirly Tiik (täidetud A norm kuulitõukes) ning kergejõustiklane Jüri Bergmann (täidetud A norm kuulitõukes).

Samal päeval sõlmis Eesti Paraolümpiakomitee suurtoetaja Olympic Entertainment Group AS-iga sponsorluslepingu, mille kohaselt toetab ettevõte erivajadustega sportlaste treenereid Rio paraolümpiamängudeks valmistumisel.

Eesti Paraolümpiakomitee president Urmas Paet kinnitas, et ta on Eesti paraolümpia liikumise arenguga rahul ning avaldas heameelt, et parasportlasi tuleb iga aastaga juurde. «Meie laiem eesmärk on erivajadustega inimesed rohkem spordi ja liikumise juurde saada ning tippsportlased ja treenerid on selleks vajalik eeskuju. Kui spordiga tegeletakse tipptasemel, kaasnevad sellega suured kulud. Minu tunnustus ja tänu Olympic Entertainment Groupile, kes on olnud meie sportlaste ja treenerite jaoks oluline toetaja juba mitu aastat,» ütles Urmas Paet.

«Treenerite roll erivajadustega inimeste spordis on märkimisväärselt suurem kui tervete inimeste spordis ning see ei piirdu ainult treeningprotsessiga. Erivajadustega inimeste trennis ja võistlustel käimine on seotud suuremate kulutustega ning raha treenerite tasustamiseks jääb väga vähe. Meil on hea meel toetada just tublisid treenereid, parandada seeläbi nende rahalist olukorda ning hoida nende motivatsiooni treeneri töö tegemisel,» ütles Olympic Entertainment Groupi juhatuse esimees Madis Jääger.

Olympic Entertainment Group (OEG) asus toetama erivajadustega sportlaste treenereid 2014. aastal ning sai Eesti Paraolümpiakomitee treeneriteprogrammi peasponsoriks. OEG toel finantseeritakse programmi kuuluvate treenerite töötasu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles