Rock kohtub täna Šveitsi ameeriklastega

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Rock vajab täna eurosarja debüüti tegevalt Rain Veidemanilt sama uljaid rünnakulahendusi kui ühes Balti liiga kohtumises tehtud pildilt näha.
Tartu Rock vajab täna eurosarja debüüti tegevalt Rain Veidemanilt sama uljaid rünnakulahendusi kui ühes Balti liiga kohtumises tehtud pildilt näha. Foto: Margus Ansu

Tartu Rocki korvpallimeeskonna tänane eurosarja vastane Lugano Basket on tüüpiline Kesk-Euroopa klubi, kus platsil müttavad ameeriklased ja kohalikud pallurid saavad heal juhul neile minutilisel vaheajal higi pühkimiseks rätikuid ulatada.


Šveitsi meistriliigas seni vaid võite tunnistanud meeskonna nimekirja vaadates jääb mulje, et tegemist on mõne USA väikeliiga tundmatu klubiga. Nimekirjas on koguni kaheksa selle riigi kodakondsusega korvpallurit. Lisaks üks brasiillane, serblane ja bosnialane.

Kahel viimasel on taskus ka Šveitsi pass. Puhastverd šveitslasi on meeskonnas vaid kolm ja vähemalt olulistes kohtumistes nad platsile ei pääse. Kuigi jäme ots on ameeriklaste käes, ei mängi Lugano samuti ameeriklasest peatreener Joseph Wheltoni juhendamisel sugugi mitte vaba ja lihtsat jookse-viska-korvpalli.

«Statistika näitab, et Lugano visketabavus on väga hea, seda nii korvi alt kui ka eemalt. Samas mängivad nad väga organiseeritult,» rääkis Rocki peatreener Indrek Visnapuu, kelle käsutuses on vaid üks videolint Lugano meeskonna esitusega. «See on eelturniiri kohtumine Venemaa meeskonna Ljubertsõ Triumfiga. Väga põhjalikke järeldusi ei saa selle põhjal teha, toonasest mängust on möödas juba poolteist kuud,» lisas ta.
Tartlaste treeneri arvates saab tänase mängu võtmeks see, kuidas iga mees kaitses oma vastasega hakkama saab. Kuna Lugano mängijad on võrdselt ohtlikud korvi alt ja eemalt, ei saa kellegi arvelt kaitses kokku tõmmata. «Üks ühe vastu mängus ei tohi keegi oma vastasele alla jääda,» märkis Visnapuu.

Eile Milanosse lennanud ja sealt bussiga Luganosse sõitnud Rocki meeskond tegi õhtul mängusaalis kerge treeningu. Täna hommikul peavad nad aga visketreeninguks kolima teise saali. EuroChallenge’i karikasarja alagrupiturniiri avakohtumine algab täna kell 21.

«Mängupäeva hommikul on spordihoones mingi muu üritus, ka kohalik meeskond peab teises kohas harjutama. Meie jaoks on see halb variant, kuid reeglite järgi tuleb külalistele pakkuda vaid üks saaliaeg – seega on kõik seaduslik,» selgitas Visnapuu.

Rock sõitis Šveitsi kerge südamega. Peatreeneri hinnangul on meeskond hooaja tähtsaimaks sarjaks valmis ning seni Balti liigas ja Eesti meistrivõistlustel näidatud mäng sisendab kindlust. Mõlemas kodusarjas püsitakse esimese pooleteise kuu järel liidrite hulgas.

Kuigi Šveits ei kuulu Euroopa korvpallis just tugevamate tegijate sekka, pole põhjust Lugano klubi alahinnata. Eurosarja pääsemiseks pidid nad alistama Venemaa keskmike hulka kuuluva Ljubertsõ Triumfi. Varasematel aastatel on nad samalaadsetel turniiridel osalenud neli korda, neist viimati kaheksa hooaega tagasi. Tänavu kevadel krooniti nad aga seitse aastat kestnud vaheaja järel riigi meistriks.

Lugano liidriteks on 208 cm pikkune ääremängija Mohhamed Abukar ja kaks tagameest:  klubikorvpallis tulest ja veest läbi käinud Michael Efevberha ja Edwin Draughan. Peamist mänguraskust kannavadki seitse-kaheksa meest.

Sama alagrupi teises paaris kohtuvad bulgaarlaste Sofia Luk­oil Academic ja portugallaste Lissaboni Benfica. Nendest meeskondadest on eestlastele tuntuim mängija Sofias palliv lätlane Kaspars Kambala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles