Panathinaikose võit aitas Žalgirise Euroliigas vahegruppi, kaks viimast meistrit kuristiku äärel

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim-Sander Vene (paremal).
Siim-Sander Vene (paremal). Foto: Erakogu

Korvpalli Euroliigas alistas Panathinaikos võõrsil 93:86 Barcelona ja tegi suure sammu alagrupist edasipääsu suunas. Kreeklaste parimana tõi Miroslav Raduljica 25 punkti, Dimitris Diamantidis lisas 20 punkti.

Panathinaikosel on nüüd C-alagrupis neli võitu ja neli kaotust nagu ka Siim-Sander Vene tööandjal Kaunase Žalgirisel. Edasipääsu juba taganud Barcelona sai kuue võidu kõrvale teise kaotuse. Tänu võidule esimeses omavahelises mängus Panathinaikosega säilis õhkõrn edasipääsulootus veel ka poolakate Zielona Gora Stelmetil, kes alistas reedel üllatuslikult koguni 66:51 edasipääsu samuti juba kindlustanud Krasnodari Lokomotiv Kubani.

Stelmetile tõid nii Dee Bost, Mateusz Ponitka kui ka Dejan Borovnjak 11 punkti. Koos Žalgirise kolmapäevase võiduga Karsiyaka üle tähendasid need lõppskoorid aga, et Žalgiris tagas koha vahegrupis, kuna Stelmeti ja Karsiyaka vastu ollakse omavaheliste mängude arvestuses plussis. 

D-grupis võitis Darüssafaka Dogus 63:57 Malaga Unicajat ja parandas kõvasti edasipääsulootusi, võitjatele tõi Reggie Redding 19 ja Milko Bjelica 18 punkti. Darüssafaka võit lükkas kuristiku äärele Euroliiga tunamulluse meistri Tel Avivi Maccabi, kes peab kindlasti võitma mõlemad viimased mängud ja lootma, et Darüssafaka saab kaks kaotust. Seejuures minnakse viimases voorus vastamisi omavahel ning Maccabil tuleb türklaste koduväljakul tagasi mängida avakohtumise üheksapunktiline kaotusseis.

A-grupis on samuti raskes seisus tiitlikaitsja Madridi Real, sest Müncheni Bayern alistas 82:69 Strasbourgi ja Belgradi Crvena Zvezda oli 96:91 parem Moskva oblasti Himkist. Bayernile tõi John Bryant 17 punkti, Crvena Zvezda vedasid võidule 27 punkti visanud Maik Zirbes ja 25 punkti kogunud Quincy Miller. Nii serblastel kui ka sakslastel on nüüd neli võitu ehk üks rohkem kui Realil ja sarnaselt hispaanlastele samuti kaheksa mänguga kolm võitu kogunud Strasbourgil. Tiitlikaitsja elu teeb siiski natuke lihtsamaks see, et viimases voorus lähevad Bayern ja Crvena Zvezda omavahel vastamisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles