Pettumus: valearvestuse teinud Aljand jäi poolfinaalist esimesena välja

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martti Aljand.
Martti Aljand. Foto: Jaanus Lensment

Iisraelis Netanyas toimuval lühirajaujumise EMil pidi pettumuse üle elama Martti Aljand, kes sai oma põhialal ehk 100 meetri kompleksujumise eelujumises kirja aja 53,97 ja jäi poolfinaalist esimesena välja.

Edasi viinuks vaid sekundisajandiku võrra parem tulemus. Martin Liivamägi ujus välja aja 53,49 ja see viis ta kümnendana poolfinaali. Kolmanda eestlasena stardis olnud Martin Allikvee sai ajaks 55,23 ja see andis Allikveele 33. koha.

«Päris kõike välja ei pannud, ujusin nii nagu plaanitud, aga ei uskunud, et poolfinaali uks selliste aegadega kinni juba läheb,» sõnas pettunud Aljand ujumisliidu vahendusel.

«Ujumine oli suhteliselt ideaalilähedane, ainult sajandik mu isiklikust puudu! Krool hakkas lõpus ära vajuma, aga suutsin lõpuni pingutada ja poolfinaali sisse saada. Nüüd on mõned tunnid aega, üritan pisut puhata, finaali koha peale ei mõtle, lähen enda ujumist tegema ja isiklikku murdma. Eks finaali jaoks ole siin natuke õnne ka vaja, sajandike mäng ja iga väike asi loeb,» ütles Liivamägi, kes stardib poolfinaalis täna õhtupoolikul kell 18.13.

Naiste 200 meetri kompleksujumises sai Maria Romanjuk ajaga 2.20,52 oma eelujumises viimase ehk kaheksanda ja lõpetanute seas kokkuvõttes eelviimase ehk 31. koha. 4x50 meetri vabastiilis segateateujumises oli Eesti nelik (Pjotr Degtjarjov, Karl Johann Luht, Kätlin Sepp, Karleen Kersa) oma eelujumise seitsmes ajaga 1.36,83. Kokkuvõttes saadi 15. võistkonna seas 14. koht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles