Mainekas väljaanne asetas Messi üle mitme aasta taas Ronaldost ettepoole

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lionel Messi.
Lionel Messi. Foto: SCANPIX

Mainekas jalgpalliajakiri Four Four Two avaldas taas tavapärase nimekirja lõppeva aasta 100 paremast jalgpallurist. Pärast 2012. aastat on esmakordselt esinumber taas Lionel Messi.

FFT asetas Messi esikohale 2009., 2010. ja 2011. aastal, kuid langetas ta seejärel Cristiano Ronaldo selja taha. 2014. aasta tabelis leidis argentiinlane end koguni kolmandalt kohalt, sest temast ettepoole platseerus ka MM-tiitli võitnud Saksamaa koondise kapten Philipp Lahm.

Läinud hooajal aitas Messi Barcelonal tulla nii Hispaania meistriks ja karikavõitjaks kui ka viiendat korda Euroopa Meistrite liiga võitjaks. Argentiinlane lõi 38 liigamänguga 43 väravat ja oli Meistrite liigas täpne kümnel korral. Esiviisikusse mahtusid ka tema meeskonnakaaslased Neymar (3. koht) ja Luis Suarez (5. koht), sest kolme peale lõi trio eelmise hooaja jooksul kõikides sarjades 122 väravat.

Lisaks Messile, Neymarile ja Suarezile mahtusid seekordsesse esiviisikusse veel Ronaldo ja Müncheni Bayerni ründaja Robert Lewandowski, kes tegi tabelis koguni 17-kohalise hüppe ülespoole. Alates mulluse tabeli avalikustamisest on poolakas löönud 47 väravat. Teist aastat järjest pääses tabelisse kõige rohkem mängijaid just Bayernist, sest koos Lewandowskiga on seal esindatud koguni 13 Saksamaa meisterklubi meest, neist neli esikümnes.

Kogu nimekiri on leitav ajakirja Four Four Two koduleheküljelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles