EM tõi Eesti rekordite murdmise ja kolm finaalikohta

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Liivamägi.
Martin Liivamägi. Foto: Joosep Martinson

Eile Iisraelis lõppenud ujumise lühiraja Euroopa meistrivõistlused tõid Eestile kolm finaalikohta, mis koondise peatreeneri Riho Aljandi hinnangul oli igati rahuldav tulemus. «Meie mõistes tuleme ikkagi siit EMilt suuremas osas positiivsete emotsioonidega tagasi,» võttis tiitlivõistlused kokku koondise peatreener Aljand, kes seadiski enne EMi koondise eesmärgiks just kolm finaalikohta.

Netanyas peetud EM algas Eestile juba avapäeval edukalt – kolmapäeval jõudsid 50 meetri rinnuliujumises poolfinaali nii Martti Aljand kui Martin Liivamägi. Finaalipääs jäi mõlemale siiski kättesaamatuks – Liivamägi sai Eesti rekordi 26,68 kordamisega kokkuvõttes 11. ning Aljand 15. koha.

Kohe järgmisel päeval parandas Liivamägi 200 meetri rinnuliujumises selle, mis eelmisel päeval vormistamata jäi – eelujumises sai tulemusega 2.06,43 parandatud Eesti rekordit ning see tagas pääsu finaali, kus saagiks jäi seitsmes koht. «Minu jaoks on tegemist eneseületusega, sest pigem oli 200 meetri rinnuliujumise eesmärk end lahti ujuda. Finaalis ei osanudki ma end kuhugi väga paigutada,» rääkis Liivamägi selle finaali järel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles