Snuukriaasta viimase suurturniiri võitnud Robertson pani taskusse kopsaka summa

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austraallane Neil Robertson lõi esimese mehena Suurbritannia meistrivõistluste finaalis maksimumbreigi.
Austraallane Neil Robertson lõi esimese mehena Suurbritannia meistrivõistluste finaalis maksimumbreigi. Foto: SCANPIX

Snuukriaasta viimase suurturniiri ehk Suurbritannia lahtised meistrivõistlused võitis austraallane Neil Robertson, alistades finaalis 10:5 hiinalse Liang Wenbo.

33-aastane Robertson, kes on maailma edetabelis kolmandal kohal, pani ühes võiduga taskusse kopsaka tasu, sest võitjale oli ette nähtud 150 000 naela ehk umbes 210 000 euro suurune tšekk. Finaali kaotaja Wenbo pidi leppima «vaid» 100 000 naelaga.

Lisaks lõi 2010. aasta maailmameister Robertson finaalis Suurbritannia turniiri ajaloos esmakordselt maksimumbreigi ehk 147 punkti ja teenis selle eest veel 61 000 eurot (40 000 naela maksimumi eest ja 4000 naela turniiri suurima punktisumma eest). «Lapsena kujutasin ikka ette, kuidas löön maksimumi BBC kaamerate ees. Üks unistus on seega täitunud,» lausus BBC vahenduel Robertson, kelle jaoks oli tegu karjääri kolmanda maksimumiga ning 11. profiturniiri võiduga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles