Torm Helga aitas lohesurfaritel uued rekordid püstitada

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaur Filippov sõitmas laupäeval Lahetagusel, kus ta päev hiljem püstitas Eesti uue kiirusrekordi.
Kaur Filippov sõitmas laupäeval Lahetagusel, kus ta päev hiljem püstitas Eesti uue kiirusrekordi. Foto: Raul Vinni / Saarte Hääl

Möödunud nädalavahetusel ka Eestis möllanud torm Helga aitas kaasa sellele, et saarlased kinnitasid oma nimele Eesti lohesurfi rekordid nii kiiruses kui ka kõrguses.

Pühapäevane päev Saaremaa läänerannikul Lahetagusel oli tormiline, kirjutas Saarte Hääl. Nii otseses mõttes, sest tuul puhus 15–23 m/s kui ka lohesurfi tulemuste mõttes.

Kaur Filippov (Miniloots) uuendas tema nimel olevat Eesti kiirusrekordit 85,94 km/h ja Mikk Tuisk (Saaremaa Lohesurf) tegi Eestis seni kõrgeima registreeritud õhulennu, mis viis mehe 16,9 meetri kõrgusele. Filippovi rekordi näol peaks olema tegemist Eestis üleüldse tuule jõul vee peal kiireima liikumisega läbi aegade

Salme põhikoolis õpetajana töötav Filippov ütles, et hea tulemuse tõi küll tugev, kuid suhteliselt ühtlane tuul ning värskelt avastatud sõidupaik. Nimelt on kiirussõitudeks vaja leida paiku, kus on sile vesi. Sellised kohad on näiteks pisikeste neemede, liivasaarte või kasvõi väinatammi taga. Üleval puhub lohe jaoks piisav tuul, kuid all võtab takistus mingil osal veealast laine kinni. Lahetagune sai avastatud alles laupäeval ning tänu sellele, et veetase oli nii kõrge. Tavaliselt on seal vaid kivid ja sõita pole võimalik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles