Purjus peaga võistelnud Eesti maletajale määrati võistluskeeld

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarvo Seeman
Tarvo Seeman Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Eesti Maleliidu juhatus otsustas määrata Tarvo Seemanile üheaastase võistluskeelu, kuna mees oli tänavu 7. novembril Tartus peetud AVRO välkturniiril alkoholijoobes ja käitus ebasportlikult.

07. novembril 2010.a. Tartus toimunud AVRO välkturniiri peakohtunik Marek Kolk saatis samal päeval Eesti Maleliidu juhatusele ning Kohtunikekogule selgituse, mille kohaselt toimus võistlustel ebameeldiv intsident alkoholijoobes maletajaga, vahendab Eesti Maleliidu kodulehekülg.

Eesti Maleliidule saatis oma selgituse ka Seeman, kes oli võistlusel alkoholijoobes ning kes põhjustas oma ebasportliku käitumisega ebameeldiva ja lubamatu intsidenti.

Seeman segas malepartii ajal kaasvõistlejaid. Peakohtuniku märkustele ta ei reageerinud ning seepärast oli peakohtunik sunnitud mängija kõrvaldama võistluselt. Seejärel muutus aga Seeman agressiivseks, kaotas enesevalitsuse ja asus füüsiliselt Kolki ründama.

Vaatamata teiste võistlejate sekkumisele õnnestus Seemanil siiski Kolki rusikaga tabada ka näopiirkonda.

Seeman oli 2010.aasta Eesti meeskonna liige maleolümpial ja seega peaks tema suhtumine malesse olema ülimalt professionaalne ning ka tema käitumine sportlasena peaks olema eeskujuks kõigile maletajatele, eriti noortele.

Eeltoodust tulenevalt ja arvestades asjaolu, et Seemanil ei olnud see esimene kord ebaadekvaatselt malevõistlustel käituda, määrati Seemanile aastane võistluskeeld Eestis korraldatavatel malevõistlustel (maleüritustel) osalemiseks. Võistluskeeld kehtib kuni 16. novembrini 2011.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles