Kes küll peataks Norra?

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norralased jälitamas norralast - selline pilt MK-sarjas teeb FISil meele mõruks.
Norralased jälitamas norralast - selline pilt MK-sarjas teeb FISil meele mõruks. Foto: SCANPIX

«Hea, et ma rase olen!» naeris naiste suusatamise viimaste aastate valitsejanna Marit Björgen nädalavahetusel Lillehammeris, seistes raja ääres ja vaadates, kuidas kaasmaalanna Therese Johaug võimutses suusavahetusega sõidus lähimate konkurentide ees pooleteise minutiga. «Teda praegu vaadates võib tõesti kindlalt öelda, et tal poleks minu vastu võimalustki olnud,» vastas naerusuine Johaug pärast sõitu omapoolse torkega.

Viimaseid nädalaid lapseootel Björgen ja tema asemel suusakuninganna troonile tõusnud Johaug võivad  lõõpida, kuid ülejäänud suusarahval pole mingit naljatuju, sest hooaja esimesed MK-etapid Rukal ja Lillehammeris on kujunenud Norra peoks. Ehkki pikast hooajast on selja taga vaid kaks osavõistlust, arutletakse Rahvusvahelises Suusaliidus (FIS) juba selle üle, kuidas norrakate ülevõimu delikaatsel moel kärpida. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles