Sõudjad tegid Rio tarbeks Portugalis luuret

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti paarisaeruline neljapaat koosseisus Andrei Jämsä (vasakult), Allar Raja, Tõnu Endrekson ja Kaspar Taimsoo.
Eesti paarisaeruline neljapaat koosseisus Andrei Jämsä (vasakult), Allar Raja, Tõnu Endrekson ja Kaspar Taimsoo. Foto: Fred Killing

Tänavu said Eesti sõudjad septembri alguses rõõmustada MM-medali üle, kui pronksi võitis paarisaeruline neljapaat. Tuleval aastal peavad sõudjad olema tippvormis tavapäratult juba augusti esimeses pooles ja seetõttu tuli ringi teha ka talvine ettevalmistusplaan.

Maailmameistrivõistluste aastatel siirdub Eesti sõudeparemik märtsis Horvaatiasse ja siis tehaksegi aasta jooksul esmakordselt taas veega tutvust. Kuna järgmise suve Rio de Janeiro olümpiamängudeks on samasugust mudelit kasutades keeruline tippvormi jõuda, siis sel talvel minnakse veelaagritesse nii jaanuaris kui ka veebruaris.

Seega jätavad sõudjad sel talvel ära laagri Jõulumäel ja suusalaagri Itaalias, mis asendatakse kahe kahenädalase laagriga Portugalis Pocinhos. Eile saabuski koondise peatreener Matti Killing Lõuna-Euroopast, kus ta käis uurimas võimalikke treeningpaiku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles