Ameeriklased soovivad Armstrongi kunagisi dopinguproove uuesti testida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lance Armstrong
Lance Armstrong Foto: SCANPIX

USA anti-dopingu agentuuri ametnikud sõitsid Prantsusmaale, et pidada läbirääkimisi sealse anti-dopingu agentuuriga ja paluda luba testida uuesti legendaarse jalgratturi Lance Armstrongi kunagisi dopinguproove.

Juba aastaid on mitmed konkurendid väitnud, et seitsmekordne Tour de France’i võitja Armstrong kuulub samuti nende ratturite hulka, kes keelatud aineid manustanud, aga Armstrong on sellised väited alati ümber lükanud, vahendab AP.

Armstrongi võimalikku patustamist on viimastel kuudel intensiivsemalt uuritud, kuna 2006. aasta Prantsusmaa velotuuri võitnud, aga hiljem positiivse dopinguproovi andnud ja tiitlist ilma jäänud Floyd Landis tunnistas kevadel pärast ligi nelja-aastast eitamisperioodi, et ta tõepoolest tarvitas keelatud aineid ja lisas, et sama tegid ka mitmed tema meeskonnakaaslased, nende seas ka Armstrong.

Prantsusmaa anti-dopingu agentuur lubas, et kui ameeriklased esitavad ametliku palve, lasevad nad neil Armstrongi 1999. aasta Prantsusmaa velotuuril antud dopinguproove uuesti testida.

Viis aastat tagasi kirjutas Prantsusmaa spordileht L’Equipe, et Armstrongi 1999. aasta uriiniproov sisaldas sooritusvõimet parandava EPO jälgi, ent Rahvusvahelise Jalgrattaliidu uurimine seda ei tuvastanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles