Šokeeriv: endise maailma esireketi eksnaine tõi avalikkuse ette jahmatavad paljastused

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Björn Borg.
Björn Borg. Foto: SCANPIX

Spordimaailma on viimastel päevadel raputanud jahmatavad paljastused 65-aastase Itaalia lauljanna Berte elulooraamatust «Trastocando», kus 1990. aastate alguses tipptennisisti Björn Borgiga abielus olnud naine räägib avameelselt oma elust endise maailma esireketiga.

Borgiga aastatel 1989-1993 abielus olnud Berte sõnul oli läbi aegade üheks maailma paremaks tennisemängijaks peetaval Borgil väga tõsine kokaiinisõltuvus. 

«Tema kokaiinisõltuvus oli kohutavalt suur. Just kokaiini tõttu kaotas ta 1981. aasta Wimbledoni finaalis (John) McEnroele ja see oli tema ema jaoks suur hoop, sest ta oli koju selle võidutrofee jaoks juba eraldi koha otsinud. 1990. aastate alguses muutus tema kokaiinisõltuvus juba lootusetuks. Temast sai sotsiaalne oht. 1989. aastal proovis ta ka enesetappu sooritada, aga ta suudeti päästa tänu maoloputusele,» kirjutas Berte oma raamatus, lisades sealjuures, et näiteks Milanos ringi käies küsis Borg avalikult möödakäijatelt kokaiini ega hoolinud sellest, et ta on avaliku elu tegelane ja see võib kaasa tuua tõsiseid tagajärgi.

Lisaks kokaiinisõltuvusele kirjeldas Berte oma raamatus, kuidas Borg tahtis ühel korral temaga Vene ruletti mängida ja pani talle relva suhu. Teisel korral tahtis Borg korraldada suurt orgiat ja kutsus kohale rohkelt prostituute, mille peale Itaalia lauljanna lõpuks mehe maha jättis.

Borg on läbi aegade maailma ühe parema tennisemängijana võitnud 11 Suure Slämmi turniiri: kuuel korral tuli ta meistriks Prantsusmaa lahtistel (1974, 1975, 1978-1981) ning viiel korral Wimbledonis (1976-1980).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles