Vägev Giroud vedas Arsenali Meistrite liigas 16 parema hulka

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
  • Giroud lõi kreeklaste vastu kübaratriki
  • Chelsea alistas 2:0 Porto ja võitis alagrupi
  • Leverkusenile jäi viigist Barcelonaga väheks
  • Gent lõpetas Zeniti võiduseeria ja tagas edasipääsu

Täna peeti viimased mängud Meistrite liiga alagrupivoorus ning selgusid viimased edasipääsejad. Raskest seisust tuli välja Londoni Arsenal, kes vajas võõrsil Olympiacose vastu vähemalt kahte väravat, kuid võitis lõpuks koguni 3:0. Kübaratriki tegi prantslasest ründaja Olivier Giroud. Samas F-grupis juba varem edasipääsu taganud Müncheni Bayern alistas Robert Lewandowski väravatest võõrsil 2:0 Zagrebi Dinamo.

Londoni Chelsea oli tänu vastaste omaväravale ja Williani tabamusele G-grupis 2:0 parem Portost ning võitis oma alagrupi, Kiievi Dinamole piisas teise koha saamiseks 1:0 võidust Tel Avivi Maccabi üle. AS Roma leppis E-grupis kodus 0:0 viigiga BATE vastu, ent kuna ka Leverkuseni Bayer ei suutnud kodus Barcelona vastu 1:1 viigist enamat, jäid itaallased tänu paremusele omavahelistes mängudes peale.

H-grupis alistas Gent 2:1 Peterburi Zeniti, võttes venelastelt šansi lõpetada alagrupiturniir täiseduga. Ühtlasi kindlustas Gent edasipääsu, nende ainus ohustaja Valencia kaotas kodus 0:2 Lyonile.

Kaheksandikfinaalide paarid loositakse esmaspäeval 14. detsembril Eesti aja järgi kell 13.00.

E-grupp

AS Roma - BATE 0:0

Leverkusen - Barcelona 1:1 (23. Chicharito - 20. Messi)

Lõplik tabeliseis: 1. Barcelona 14 p, 2. Roma 6 p, 3. Leverkusen 6 p, 4. BATE 5p

F-grupp

Olympiacos - Arsenal 3:0 (29., 49., 67. pen Giroud)

Zagrebi Dinamo - Müncheni Bayern 0:2 (61., 64. Lewandowski)

Lõplik tabeliseis: 1. Bayern 15 p, 2. Arsenal 9 p, 3. Olympiacos 9 p, 4. Dinamo 3 p

G-grupp

Chelsea - Porto 2:0 (12. ov Marcano, 52. Willian)

Kiievi Dinamo - Tel Avivi Maccabi 1:0 (16. Garmaš)

Lõplik tabeliseis: 1. Chelsea 13 p, 2. Dinamo 11 p, 3. Porto 10 p, 4. Maccabi 0 p

H-grupp

Gent - Zenit 2:1 (18. Depoitre, 78. Milicevic - 65. Džuba)

Valencia - Lyon 0:2 (37. Cornet, 76. Lacazette)

Lõplik tabeliseis: 1. Zenit 15 p, 2. Gent 10 p, 3. Valencia 6 p, 4. Lyon 4 p

Mängude käik:

Mängud käivad!

Chelsea - Porto 1:0! Londoni Chelsea asub kodus 12. minutil 1:0 juhtima, kui Porto mängija Ivan Marcano saadab palli õnnetult oma väravasse.

Dinamo - Maccabi 1:0! Oodatult asub ka Kiievi Dinamo samas grupis autsaideri Tel Avivi Maccabi vastu tänu Denis Garmaši väravale 16. minutil juhtima ning see tähendab nüüd seda, et alagrupist läheksid praeguse seisuga edasi Chelsea ja Dinamo ning Porto jääks Euroopa liigasse.

Leverkusen - Barcelona 1:0! Sellest mängus minimaalselt punkti vajava Leverkuseni seis läheb raskeks, kui külalised asuvad 20. minutil juhtima. Värava autor on mõistagi ei keegi muu kui Lionel Messi.

Gent - Zenit 1:0! Seni ainsa meeskonnana alagrupiturniiril kaotuseta olev ja edasipääsu taganud Zenit jääb võõrsil kaotusseisu, kui Laurent Depoitre viib pealöögiga Genti juhtima. See seis tagaks kodumeeskonnale ka edasipääsu.

Olympiacose ja Arsenali mängus lendab Mathieu Flamini löök latti, kuid võitu vajav Arsenal ei saa palli väravasse.

Leverkusen viigistab 1:1!!! Vaid kolm minutit pärast Messi avaväravat äratab Chicharito taas sakslaste lootused ellu. Leverkusen peab saama tänasest mängust parema tulemuse kui AS Roma mängust BATEga, võrdsete punktide korral on eelis Romal. Praegu on mõlemad kohtumised viigis ja see viiks edasi itaallased.

Arsenal läheb Olympiacose vastu 1:0 juhtima!!! Kahte tabamust vajanud Arsenali esimese lööb 29. minutil peaga eesmise posti kõrvale Olivier Giroud, kuid Inglise klubi vajab veel teistki tabamust.

Valencia jääb Lyoni vastu kodus 0:1 kaotusseisu! Kuna Gent juhib, ei piisaks Valenciale hetkeseisuga edasipääsuks isegi võidust, kuid hoopis Maxwell Cornet viib külalised 37. minutil ette.

Kõikides mängudes on avapoolaeg lõppenud!

Hetkeseisuga pääseksid E-grupist edasi Barcelona ja Roma, F-grupist Bayern ja Olympiacos, G-grupist Chelsea ja Dinamo ning H-grupist Zenit ja Gent.

Enne teise poolaja algust tasub mainida, et kaheksandikfinaali paaride loosimine toimub juba esmaspäeval, 14. detsembril Eesti aja järgi kell 13.00.

Giroud viib Arsenali 2:0 ette!!! See seis viib edasi juba Arsenali! Campbell mängib suurepäraselt palli mitme kaitsja vahelt karistusalasse jooksvale prantslasele ette ja Giroud ei eksi.

Willian viib Chelsea 2:0 ette! Koduliigas suures hädas olev Chelsea on Meistrite liigas edasipääsule väga lähedal.

Arsenali kasuks määratakse penalti!

Giroud lööb 3:0 ja nüüd vajab Olympiacos juba kolme väravat!

Meeskonnad on endiselt võrdselt 9 punkti peal ja omavaheliste mängude tulemuste seis on 1:1, ent kuna Londonis võitsid kreeklased 3:2,  oleks täna Olympiacose kahe värava korral meeskonnad ühel pulgal. Sel juhul vaadatakse grupi üldist väravate vahet ja see on Arsenalil parem.

Bayern läheb kolme minutiga Zagrebi vastu 2:0 ette! Mõlemal korral saab jala valgeks Robert Lewandowski, kuid selle mängu tulemus ei muuda enam suurt midagi.

Zenit viigistab Gentiga 1:1 tänu Artsem Dzyuba väravale, ent kuna Valencia on endiselt kaotusseisus, ei võta see tulemus Gentilt praegu edasipääsukohta.

Alexandre Lacazette kustutab lõplikult Valencia lootused, viies Lyoni 2:0 juhtima.

Gent ei jää aga Lyoni abile lootma, Danijel Milicevic viib belglased Zeniti vastu taas 2:1 ette!

Tundub, et edasipääsejad hakkavad selgeks saama, vaid E-grupis võib üksainus värav veel midagi muuta. Teistes gruppides on praeguse olukorra muutumiseks vaja vähemalt kahte tabamust.

MÄNGUD LÄBI!

Enne mänge:

E-alagrupp

Barcelona on juba kindlustanud alagrupi esikoha ja edasipääsu, kuid lahtine on teise koha omanik - nii Romal kui Bayer Leverkusenil on kirjas viis punkti. Neist esimene kohtub täna kodus Borissovi BATEga, samas kui Leverkusen võõrustab Barcat.

Tabeliseis: 1. Barcelona 13p, 2. Roma 5p, 3. Leverkusen 5p, 4. BATE 4p

F-alagrupp

Õhtu ühes põnevamas vastasseisus on raskes olukorras Londoni Arsenal, kes kohtub võõrsil Olympiacosega ning vajab teise koha püüdmiseks ja edasipääsu kindlustamiseks vähemalt kaheväravalist võitu. Alagrupi esikoha kindlustanud Müncheni Bayern mängib võõrsil Zagrebi Dünamoga.

Tabeliseis: 1. Bayern 12p, 2, Olympiacos 9, 3. Arsenal 6p, 4. Zagreb 3p

G-alagrupp

Selles alagrupis on edasipääsu jahtimas kolm meeskonda: võimalus kahe parema hulka tulla on nii Portol, Chelseal kui Kiievi Dünamol. Neist viimane võõrustab ainukesena edasipääsukonkurentsist juba väljas olevat Tel Avivi Maccabit, samas kui Chelsea võtab kodus vastu Porto.

Tabeliseis: 1. Porto 10p, 2. Chelsea 10p, 3. Kiiev 8p, 4. Maccabi 0p

H-alagrupp

Edasipääsu kindlustanud Peterburi Zeniit mängib edasipääsu püüdva Gentiga, samuti alagrupi teist kohta nooliv Valencia võõrustab kodus edasipääsulootuse minetanud Lyoni.

Tabeliseis: 1. Zeniit 15p, 2. Gent 7p, 3. Valencia 6p, 4. Lyon 1p

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles