Viiekordne vormel-1 sarja maailmameister kuulutati postuumselt poja isaks

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juan Manuel Fangio.
Juan Manuel Fangio. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarjas viis korda maailmameistriks tulnud Juan Manuel Fangiol on poeg, selgus Argentinas tehtud DNA-testi tulemuste avalikustamise järel.

1995. aastal siit ilmast lahkunud Fangio säilmed kaevati üles augustis Oscar Espinoza ja Ruben Vazquezi nõudel. Nüüd sai selgeks, et Fangio on tõepoolest tänaseks 77-aastase Espinoza isa. Vazquezi võimalik sugulus Fangioga peaks selguma lähipäevil, vahendab Motorsport.com.

Fangiol polnud ametlikult lapsi, ka polnud ta kunagi ametlikult abielus. Küll aga sidus Espinoza ema Andrea Berrueti ja Fangiot pikaajaline suhe ning kaks aastat tagasi andis Espinoza isaduse tõestamiseks kohtusse hagi. Eluajal ei tunnistanud Fangio Espinozat oma pojaks.

Sageli kõigi aegade parimaks võidusõitjaks loetav Fangio võitis vormel-1 sarjas esimese MM-tiitli 1951. aastal ning kordas saavutust neli korda järjest aastatel 1954-57. Fangio lahkus siitilmast kakskümmend aastat tagasi, 1995. aasta 17. juulil, elades 84-aastaseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles