EOK järgmise aasta eelarve on 6,6 miljonit

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti olümpiakomitee praegune president Neinar Seli.
Eesti olümpiakomitee praegune president Neinar Seli. Foto: Peeter Langovits

Eesti Olümpiakomitee (EOK) esindajate kogu kinnitas 2016. aasta eelarve, mille mahuks Rio olümpiaaastal on 6,6 miljonit eurot. 

Eesti Olümpiakomitee presidendi Neinar Seli sõnul on 2016. aasta eelarvega tegeletud juba aasta algusest. «2015 eelarveaasta kujunes kohati keerulisemaks, kui oskasime arvestada. Põhjuseks Rio koondise lähetuse planeerimisega seotud tegevused, kus näiteks reaalne lennupiletite kulu tõotab piletihindade kalliduse tõttu pea kahekordistuda. Ka hasartmängumaksu nõukogu eraldised olid ebaühtlased, mis olukorda veelgi pingestasid,» rääkis Seli 2015 eelarveaastast.

«Selle aasta olukorrast lähtuvalt oleme palju pingutanud, et 2016. aasta eelarveaasta kujuneks rahulikumaks ja kindlamaks. Rahastamise edasise stabiilsuse osas on läbiräägitud riigiga ja tehtud vajalikud eelkokkulepped, et olümpiaaastal sujuks kõik nagu plaanitud.»

Seli kinnitas, et vaatamata teatavale ebakindlusele riigipoolses rahastamises,  olümpiaettevalmistus kuidagi kannatanud ei ole. «Alaliitude ja sportlaste ees oleme kõik kohustused täitnud ja panustame maksimaalselt, et ka kõik, mis on seotud Rio lähetuse detailidega saab meie sportlaste jaoks lahendatud parimal võimalikul viisil. Julgen väita, et Rioks valmistuvate sportlaste ettevalmistus on toetatud piisavas mahus, et võimaldada mängudeks läbi viia kvaliteetne ettevalmistus,» rääkis Seli.

«Olümpiamängude kontekstis me eelarves järeleandmisi kindlasti teinud ei ole. Samas, eks need teemad, mida me aasta jooksul ka aegajalt oleme esile tõstnud, Eesti spordi alarahastuse ja ebakindla olukorra teemad kumavad sealt siiski kuigivõrd läbi. Alarahastusele viidates pidasin silmas, et laiapõhjaliselt Eesti sporti selliselt arendada ei saa. Absoluutset tippu suudame rahuldaval määral toetada, kuid spordialade ja toetusesaajate ringi laiendada ei suuda, tippspordis nii vajaliku taustsüsteemi (treenerid, taastumine, meditsiin jms) panustamises oleme ikka veel lapsekingades. Eelarve ebakindlus seisneb aga selles, et liiga suure osa moodustavad eelarvest nö projektipõhised toetused, millede realiseerumise osas saame kindlad olla siis, kui raha arvel,» rääkis Seli EOK eelarve kitsaskohtadest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles